Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne bi pogriješili da pohapse SVE privatnike od Bašćaršije do Marindvora, a Bogami i šire. Fiskalni računi su tamo nepoznanica i ako tražite, prvo se zbune, onda imaju puno posla, a kad postanu sigurni da niste inspektor, prestanu vas primjećivati. INSPEKCIJA I TELEFONI ZA PRIJAVU NE REAGIRAJU !!!
Naravno Hamo, nema ovdje dovoljno mjesta za napraviti spisak svih onih koji bi trebali biti cimeri Mrkvama, koji nisu ni malo bolji niti lošiji od njih. Ja sam se u svom komentaru fokusirao na privatnike. Fiskalne kase su bili dužni kupiti svi pravni subjekti, da bi određeni ljudi iz tadašnje vlasti akumulirali veliki novac, zaprijećene su kazne onome ko zakasni sa kupovinom, a zanemaruje se osnovno: izdavanje računa i tako pada cijeli, preskupi sistem. Nonsens je i obaveza veleprodaja da imaju fiskalne kase jer se sav promet odvija putem banaka, nema gotovine u prometu novca. (U RS-u skontali, pa ukinuli). Združeni lopovi i kriminalci, zaposleni u državnim ustanovama, a zvanje stekli na prestižnim univerzitetima u Biloj, Novom Travniku, Laktašima ii drugim slapovima znanja. Zato ni malo ne čudi ovaj haos koji nije ni malo slučajan,
Utajili su sigurno, ali to je malo koliko se utaji izvan ovoga "od B. do M.". Sjećam se onog Međugorja, pa tamo NIKO ne plaća porez. I takvih je mjesta koliko hoćeš. Da ne spominjemo spiskove dućnika UIO sa utvrđenim iznosima, i ništa.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mrkva??? Poslije ratni sarajevski džet set? Bruka ovog nekada lijepog grada da nam raznorazni mešetari glume ,,elitu,, hahahaha bruka da nam raznorazni mešetari i zanatlije glume ,,elitu,, valjda što kradu državu, ne plažaju poreze pa se nagrabili na ćevapima lovetine i eto oni ,,elita. Polupismeni jadnici, a valjda će i ovaj pakao proći
U ovom gradu neki ne placaju ni kaznu za pogresno parkiranje...Pardon neka prezimena...pljuc,vozi Misko...
ma kada izlaze ovi iz bosnalijeka i oni što su hotele napravili od droge.odležali par godina ovo su male mace
Ovakvih je na hiljade i to su glavni spin doktori kako je Lagumdzija, ovaj, onaj lopov. I do vi idioti ponavljate te spinove ko kakve mantre oni vam milione otimaju ispred ociju. Nego zna li neko koliko je kod Mrkve kostala porcija cevapa tokom rata?
Ne znam, a radio je navodeno par sedmica 94, dok borci nisu mogli dobit ni tri dana dopusta da obiđu djecu ! Alemko je redovno provlačio kroz tunel, a kila sira je koštala oko 100DM ! Sve pare od prodaje su išle porodici Izmetbegović ! Samo vreće blaga nisu išle njima iz Turske NEGO OD NJIH U TURSKU !! Fahro ipak nije htio da ode toliko. POKAZALO SE DA JE U PRAVU: NA KRAJU GA IZMETBEG junior pozvao u vlast. I misle njih dvojica da nama palamude o REFORMSKOJ AGENDI !
Jesu li bili 4 ili 5 DM?
coek je u pravu. ocito sam los iz matematike. mkrva je prema navodima o utaji poreza dnevno prodavao 2152 porcije cevapa i nikome nije izdao fiskalni racun. pri tome nije imao nikakvog troska od nabave mesa, somuna i ostalog ...
i sve tu na vracama u derviša numića
Mes'cinimise pun je grad Mrkvi...Kad skontam ko hebe te pare svejedno mi..
Pocelo je
Pogledajte samo koliko mjesecno prikazuju promet Mrkva Zeljo Hodjic itd minimalno A kupili su na desetne milona nekretnina
dokaz odakle pare za nekretnina, ako nema oduzimaj i tačka
Ma poslali cevape Bakiru sa racunom u kesi i Bake ih sao hapsiti :)
istovremeno kad i mrkva, jedna druga firma poznata kao gras, duguje drzavi 13 miliona poeza od PDVa- porez su naplatili od gradjana, ali drzavi nisu proslijedili ne fininga, nego su ga uredno potrosili na plate, dnevnice, topli obrok i jos kojesta.
sada se stari mrkva prevrce u grobu
da bi neko utajio 5.5 miliona PDVa trebao bi zaraditi ciste dobiti , bez prozanatog odbitnog poreza, tj. bez ikakvog troska bazem 27.5 miliona. ako je utaja poreza nastala u zadnjih recimo 5 godina, obzirom kako poreska ceslja privatne poduzetnike, ispada da je s prosjecnom porcijom cevapa od 7 maraka mrkva prodavao preko 15.000 porcija cevapa dnevno. i da to niko nije vidio !!!
15 000 x 7 km dnevno je 105 000 km a to ispada mjesecno 3 150 000 gdje si ti isao u skolu
Jedan od ostale trojice momaka je posten momak, ima zenu i dijete, nema apsolutno nikakve vrijedne imovine i samo je radnik koji radi sta mu se kaze...za drugu dvojicu ne znam...ali vjerovatno da su isto tako samo radili dok je gazda dobit uzimao...
Ja ne sudim, nego znam o momku vise nego ti....a fakat ti stoji nick...
KOLKO JE TEK MALI FAHRO UTAJIO NA AVAZU, kad je Mrkva na deset u pola zavrno državu za DOKAZANIH 5 miliončića ! ? Eh samo da je sad Ramherli otac nacije živ, oslobodio bi on momentalno Zekoslava Mrkvu riječima: da NIJE KRAO ZA SEBE ! Ja znam da se je za vrijeme prošlogodišnjih demonstracija, sadašnji ministar policije FBiH iskradao kroz demonstrante da BAkiru donese VRUĆE MRKVINE ĆEVAPE ZA TOPLI OBROK !