Naprimjer, recimo, za tri velike jufke, ko ovaj stolnjak.
Prosiješ brašno, staviš u brašno soli, ulja iz ruke, onako,
ni malo ni previše, i mlake malo vode. Zakuhaš, i to se
dobro izradi, izradi se, i formiraš onda tijesto. To se
nožem sastruže, i naspe se u to ulja malo. I onda kad
formiraš, tijesto, pomastiš malo, i ostaviš da stoji onako
oko pola sata. Poklopljeno. Onako da ne do|e zraka,
šerpom il neščim, poklopiš. Onda razvučeš tijesto,
skineš krajeve, kad ga razvučeš, jer ne valja u bureku
kad se na|e ono debelo. Onda rasiječeš jufku, i staviš
meso, prvo pomastiš jufku pa staviš meso. Meso ne
smije bit nemasno, ne smiješ od buta uzet meso. Mora
bit onako prošarano. Da ne bude nemasno, da ne bude
premasno. I u to staviš luka sitno isjeckanog, posoliš,
bibera malo, e! i dodaš vode malo u to meso, malo ga
izradiš viljuškom, da ono bude ono mehko, fino. Onda
zavrtiš pola jufke, i onda opet isto tako drugo pola, i sad
kako ćeš, hoćeš li ravno, ili u zvrk, ili u tepsiju okruglu,
to nema veze kako ćeš složiti. Pomastiš i staviš da se
ispeče. Kad se ispeče, zagriješ puter, i puterom
pomastiš, i ništa više. Ni kap vode, ništ ništa apsolutno.
Samo pomastiš puterom, i onda bude hrskava ona
jufka, puca, ne bude ono nevaljasta, da se razvlači.
E to ti je sav kumst.