MMA zvijezda
0

Slovenački Rocky govorio o utjecaju islama na život: Čvrsto vjerujem da je ovo sve dar od Boga

E. K.
Miran Fabjan (Foto: Instagram)
Miran Fabjan (Foto: Instagram)
Slovenački borac Miran Fabjan je u intervjuu za srbijanske medije najavio borbu sa Darkom Stošićem te je govorio i o utjecaju islama na njegov život.

Kao što je poznato, slovenački Rocky je primio islam nakon čega je istakao da se njegov život u potpunosti promijenio.

"Islam je jedna vjera koja je, kako bi se reklo, vrlo zahtjevna. Ti kad ideš na molitvu, ti se trebaš umiti, trebaš se posvetiti i ideš klanjaš, jednostavno je toliko intezivno, da se ti cijeli dan moliš. Katolici se mole, a mi se molimo ujutru, moliš se ručka, i uvečer. Ne utiču te religije toliko na život, kao islam. U islamu trebaš dobiti mjesto gde se moliš i ti pet puta na dan meditiraš. Ti si sam sa sobom i Bogom. I onda, to ti da neku snagu, ne znam, imao sam u životu loš period, i sigurno sam platio, živio sam dosta nemoralan život. Jednostavno, Bog te kazni. On te kazni za nemoralan život. Prije nego što sam prihvatio islam, sam se baš smirio", kazao je Fabjan i zatim nastavio dalje:

"Radim na tome da ne griješim. Normalno, svako nekad griješi, ali se trudim da ne pravim grijehove više. Jednostavno, dođe nagrada, kad ti živiš moralan život, kad ti živiš život gdje se bojiš grijeha, tebe svijet, hajde da ne kažemo sad Bog, pošto neki ljudi ne vjeruju u Njega, tebe svijet nagradi. E sad, da li je to Allah u mom primjeru, da li je to vaš pravoslavni Isus, nema veze. Bitno je da si dobar čovjek i to će se dobro vraćati. I od kada sam prihvatio islam, idem pet puta dnevno moliti i tamo imam mir za sebe pet puta dnevno, to nije malo i još živim ovaj život koji trebam. Za godinu i šest mjeseci, od kada sam izašao iz lošeg perioda, sve mi se postavilo nevjerovatno. Ko je to napravio? To je napravio samo Bog. Ja čvrsto vjerujem da ovo što sad proživljavam je dar od Boga i u Beogradu, ako bi se desio poraz, desio bi se zato što bi to bilo najbolje za mene. Sve što mi se desilo u posljednje vrijeme je bilo najbolje za mene. Možda nekad ne shvatim odmah, možda za dvije godine ću reći 'opa, možda je to bilo najbolje za mene', ali ja sam siguran da to neće doći sad u Beogradu", dodao je.

Meč između Stošića i slovenačkog Rockyja je na rasporedu 1. juna u Beogradskoj areni kada je zakazan FNC spektakl.