U Sarajevu postoje dvije Udruge HVO-a.Jedna je ova, a druga ona ciji je predsjednik Zdenko Markovic rat proveo u Capljini, a danas se zalaze za podizanje spomenika braniteljima Sarajeva.Ova Markoviceva udruga, bliska je krugovima HDZ-a, a posebno se ponosi svojim Ilidzanskom ratnom bojnom koja je "branila Sarajevo" na potezu "Stup-Ilidza-Kiseljak", a djelovala je pod komandom Herceg-Bosne. Sramota je ko se sve danas predstavlja kao branitelj i ismijave sve nas koji smo,raznih nacija i vjeroispovijesti, prezivjeli pakao rata, a nikad nam palo nije, niti ce, da to pokusamo unovciti.
Reply to GIle: Markoviceva udruga je na istom groblju okupila:ministricu odbrane koja je iz HDZ-a, izaslanstvo predsjednika Federacije koji je iz HDZ-a i ekipu iz sarajevskog HDZ-a ba celu sa predsjednikom Antonom Rillom koji je, za vrijeme rata, bio casnik za vezu HVO-a pri UNPROFOR-u u Sarajevu.Kada je Alija razoruzao HVO Sarajevo u septembru 1993.,zbog sukoba Hrvata i Muslimana, Anton Rill je pobjegao u Herceg-Bosnu ili Kiseljak ili gdje vec. Danas,sarajevski HDZ puni pripadnicima Stupske bojne i clanovima iz Kiseljaka, a kako se ponasa prema pravim sarajevskim Hrvatima, to je sramota i neshvatljivo! Markoviceva udruga je okupila najvise ljudi iz HDZ-ove vlasti, jer je bliska tim krugovima. A to nema veze sa odbranom Sarajeva.
Reply to Gile: Markoviće udruga je, neki dan, na groblju okupila: ministricu odbrane koja dolazi iz HDZ-a, izaslanstvo predsjednika FBiH koji je iz HDZ-a i ekipu sarajevskog HDZ-a na celu sa predsjednikom Antonom Rillom, koji je u ratu bio časnik za vezu HVO-a pri UNPROFOR-u u Sarajevu. Kada je Alija razoružao HVO Sarajevo u septembru 1993. godine, zbog sukoba Hrvata i Muslimana u Hercegovini, Anton Rill je pobjegao u Herceg-Bosnu ili Kiseljak ili gdje već. Danas, sarajevski HDZ puni Hrvatima iz "Stupske bojne" i Hrvatima iz Kiseljaka. Kako se odnosi prema pravim sarajevskim Hrvatima, to je sramota i neshvatiljivo! U pravu ste, da na okupljanja Markovićeve udruge dolazi izaslanstvo HDZ-a. Ali to nema veze sa odbranom Sarajeva.
Prikaži sve komentare (56)