Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to sto je uTeheranu hvo to mi nismo smatrali HVO , od Kiseljaka prema Zepcu je HVO ti hrvati kod vas nit su bili pod nasim zapovjednistvom nit je bilo neke logisticke potpore bar ne ko nama u sredisnjoj bosni
HVO Sarajevo Zdenka Markovića i ostalih inih bio je pod komandom Herceg-Bosne. Marković je rat proveo u Čapljini, a sad priča o odbrani Sarajeva i glumi na sve strane. Ide kod boračkih organizacija Kantona Sarajevo, a glavni su mu ovi iz Stupne bojne, koja je Srbima predala Ilidžu i bila povezana s Kiseljakom. Tu Udrugu podržava HDZ BiH. A Hrvati Sarajeva nemaju veze sa Hrvatima Čapljine, jer su u Sarajevu skupa bili Hrvati i Muslimani, a u Čapljini... To je politika HDZ-a, koja sarajevskim Hrvatima podvaljuje neki tzv. HVO Sarajevo, a kako bi oprala svoja zlodjela u ratu u Hercegovini.
di je bio pravi hvo tu sad hrvati i zive di nije odatle hrvati sad sele nesto me zanima koliko sad hrvata zivi u teheranu a koliko je bilo prije rata
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
HVO uopšte nije branio stup. A kako znam, znam zato sto mi je otac bio komandant 102 motorizovane brigade na stupu. Jednom prilikom mi je pričao da su namjerno 2 ili 3 puta pustili liniju i pobjegli u unutrašnjost grada, pa je komanda 102 morala zvati pojačanje iz grada uglavnom jukina četa. Tako da ne zaslužuju spomenik u Sarajevu kad nisu doprinijeli odbrani šehera.a da je stup pao u ruke četnika sada bi pisalo CAPAJEBO.
Ja ne znam s koje strane ti ulaziš u grad, ali piše i sad "Сарајево", i to na istoj tabli na kojoj piše i "Sarajevo". Sreća je što polupismeni manijaci nisu uspjeli otuđiti svom narodu dio kulture i baštine.
Poenta HVOa u Sarajevu je bila da se sklone Hrvati od ozbiljnog rata i borbe te da se "dokaže" kako mogu kao ABiH i HVO radit skupa. Niđe veze. Da ne bi ko pito đe su ovi čuvali liniju ili išli u proboj. Nisu niđe.
Nisu..ali su zato pobili onolike civile i jadnike iz radnog voda oko vrbanje...
HOS i Blaz Kraljevic uvijek u nasim srcima! Da ga nisu ubili, Hrvatski rat bi zavrsio godinama ranije i takodjer i u BiH. Hiljade i hiljade nevnih dusa bi bilo spaseno. No, Tudjman htjeo svoj dio kolaca Bosne i Hercegovine i likvidirao Blaza pa uveo Bosnjake i Hrvate u beskoristan rat koji je samo ostetio i jedne i druge a i prolongirao agoniju i jednih i drugih.
pogresan zakljucak totalno.Bosnjaci su Kraljevicu kao i Pavelicu(kojih veze ista ideologija) sluzili kao paravan za najvece zlocine
Kraljevic nikad nije bio osudjen za bilo kakve zlocine. Stao je uz svoju drzavu i narod. To je bio dovoljan razlog da ga Hrvatizirani Katolici Bosne i Hercegovine ubiju jer nije htjeo na svoje komsije i gradove pucati jer je shvatao da je glavni neprijatelj preko drine i da bi sukob izmedju Hrvata i Bosnjaka uradio ono sto jeste, prolongirao rat u koristi Srpskog agresora u BiH i Hrvatskoj. Porediti Kraljevica i Pavlovica je apsurdno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U Sarajevu postoje dvije Udruge HVO-a.Jedna je ova, a druga ona ciji je predsjednik Zdenko Markovic rat proveo u Capljini, a danas se zalaze za podizanje spomenika braniteljima Sarajeva.Ova Markoviceva udruga, bliska je krugovima HDZ-a, a posebno se ponosi svojim Ilidzanskom ratnom bojnom koja je "branila Sarajevo" na potezu "Stup-Ilidza-Kiseljak", a djelovala je pod komandom Herceg-Bosne. Sramota je ko se sve danas predstavlja kao branitelj i ismijave sve nas koji smo,raznih nacija i vjeroispovijesti, prezivjeli pakao rata, a nikad nam palo nije, niti ce, da to pokusamo unovciti.
Reply to GIle: Markoviceva udruga je na istom groblju okupila:ministricu odbrane koja je iz HDZ-a, izaslanstvo predsjednika Federacije koji je iz HDZ-a i ekipu iz sarajevskog HDZ-a ba celu sa predsjednikom Antonom Rillom koji je, za vrijeme rata, bio casnik za vezu HVO-a pri UNPROFOR-u u Sarajevu.Kada je Alija razoruzao HVO Sarajevo u septembru 1993.,zbog sukoba Hrvata i Muslimana, Anton Rill je pobjegao u Herceg-Bosnu ili Kiseljak ili gdje vec. Danas,sarajevski HDZ puni pripadnicima Stupske bojne i clanovima iz Kiseljaka, a kako se ponasa prema pravim sarajevskim Hrvatima, to je sramota i neshvatljivo! Markoviceva udruga je okupila najvise ljudi iz HDZ-ove vlasti, jer je bliska tim krugovima. A to nema veze sa odbranom Sarajeva.
Reply to Gile: Markoviće udruga je, neki dan, na groblju okupila: ministricu odbrane koja dolazi iz HDZ-a, izaslanstvo predsjednika FBiH koji je iz HDZ-a i ekipu sarajevskog HDZ-a na celu sa predsjednikom Antonom Rillom, koji je u ratu bio časnik za vezu HVO-a pri UNPROFOR-u u Sarajevu. Kada je Alija razoružao HVO Sarajevo u septembru 1993. godine, zbog sukoba Hrvata i Muslimana u Hercegovini, Anton Rill je pobjegao u Herceg-Bosnu ili Kiseljak ili gdje već. Danas, sarajevski HDZ puni Hrvatima iz "Stupske bojne" i Hrvatima iz Kiseljaka. Kako se odnosi prema pravim sarajevskim Hrvatima, to je sramota i neshvatiljivo! U pravu ste, da na okupljanja Markovićeve udruge dolazi izaslanstvo HDZ-a. Ali to nema veze sa odbranom Sarajeva.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Od ovih je jedino valjao HOS!!
Budale ste .... linija na Stupu se stabilizovala tek krajem '92kada su postavljenje protivtenkovske rakete na Brijescu ., da toga nije bilo sada bi se Sarajevo zval? ????????.. HVO nakon sto su ih razuruzavali Juka , Celo i Celo I je bio samo ikebana ..
Cuj hrvatske brigade kralj Tvrtko, ovo kao da je bosnjacka brigada zove car Dušan.
Kokice ti meni reci obadvojca su srbi krunisani i krsteni u srpskim manastirima. Tako da je svejedno za koga su se borili.
srbine jel tvrtko bio katolik ili pravoslavac?