Veronauka zamijenila Marxizam. Nista protiv religije i sam sam vjernik ali ovo je samo pokusaj vjerskih i politicki lidera ka ideologizaciji vjere. Kada kada na svakom cosku imamo crkve i dzamije zasto vjeronauka u skolama. Ta i takva "vjeronauka" nije u funkciji instinske vjere.
slazem se Vjeronauka nista nije dobro doniejla u skolama da je pokazalo ikakav napredak ok . a ovaj el-mehdi je neki taliban dok mu se ovoliko svidja veronauka. a sto se tice vejronauke i klanja sta se onda izucava na vjeronauci kako trebaju muslimani da se raznesu bombama kako je jedino dzihad pravi put, kako suniti nevaljaju a samo su sijiti muslimani... kako komsije pravoslavci srbi i kriscani hrvati ne valjaju??? ja sam citao da je islam vjera ljubavi i tolerancije,a ne to sto ti pises da su nas klali zbog marksizma.. sta se desava u siriji sto dole kolju dole nije bilo marksizma???
El-mehdi, vjeronauk je uvijek postojao. Ja sam isao u jedan u obliznjoj dzamiji. Vjera se mnogo cesce iskoristava u sukobima nego sto zelis da priznas. 90-tih sa i bez vjeronauke u skoli bilo bi nam isto...
Prikaži sve komentare (94)