mislim da je onaj sistem bio puno bolji sta ce dijete od 6 godina u skoli uzimamo djeci jednu godinu zivota jednu godinu igre odrastanja to se ne moze mjeriti niti platiti.... ljudi o cemu pricate,kakvo skolovanje djeteta od 6 godina, da je to kako je i planirano prvi razred da se igraju kao u obdenistu,ovako odmah da uce zadaca i sve ostalo,vjeronauka od 1-9 po 2 casa u sedmici a ukinuti casove fizike biologije historije geografije( sada ispade vejronauka vazniji predmet i od matemaitke ako nista isto u rangu)??? i uce sure na casu ko hoce da uci ide se u mekteb crkvu i uce se kako bi bilo da djeca pravoslavna i katolicka (na sto bi imala prava) da traze da njima dolaze pravoslavni vladika ili katolicki svescenik... svi bi se digli na noge... ovo obrazovanje nema smisla i cim prije vratiti stari sistem!!!
Vejronauci nije mesto u skolkskom obrazovanju, bar ne u ovakvkom obliku kakvom postoji Mektebska nastava na kojoj se uce sureta namazi i sve ostalo, skola nije mjesto za to onda su trebali napraviti kabinet za vjernoauku sa tepihom da se skine obuca, jer kada se izovaraju bozije rijeci (uce sureta) treba da je cisto tijelo, mjesto i odijelo koliko ja znam, a kakva sada to djeca izlaze niko se ne zna ni pozdraviti sa starijim od sebe, da je ta vjeronauka doniejla nesto pozitivno ok, ovako djeca izlaze ne obrazovana!!! samo kod nas se mejsaju kruske i jabuke zna se sta je vejrsko obrazovanje a zna se sta je skolsko uvjek se znalo... ali kod nas ako si protiv vejronauke odmah si proti islama!!! Vjeronauka je jedno a Islam je drugo.. sam naziv Veronauka bi trebalo da bude izucavanje o svim vjerama a ne samo islamskoj vjeri.. onda bi trebalo promjeniti naziv umjesto VEjronaka neka pise Islamsko obrazovanje!!!
Zato treba uvesti Kulturu religija na svim nivoima. Fin predmet sa kojim izucavas sve vjere. Dosta gradiva za obraditi. Samo se trebas nadati da ces imati dobrog i zainteresovanog profesora.
Prikaži sve komentare (94)