Nije se sda priklonila snsd-u, to je od početka ista politika, samo je predstava za narod drugačija. Svako malo neko iz rs-a "dovede u pitanje BiH", a onda svako malo neko iz sda "dovede u pitanje rs", i tako im mandat po mandat prolazi, sve su bogatiji a narod sve jadniji. I nek kaže ko šta hoće, ali period kad je SDP bio u vlasti bio je oslobođen tih nacionalnih igara i bar nakratko su glavne teme prestali biti "referendumi" i "ukidanja".
To je neosporno bila greška koju su i sami priznali ali je pitanje šta bi bilo i da nisu to uradili. Vjerovatno bi ispali splačine da su odustali od vlasti, kao što je to danas Ž. Komšić, ili bi bili još više opstruirani da je ispala sda. Kao da si zaboravio šta je sda radila s Budimirom jedan period i na šta je povlačila "vitalni nacionalni interes" time ga potpuno obezvrijeđujući. Uostalom, to i nije tema. Rekao sam da snsd u SDP-u nije mogao naći partnera s kojim će razmjenjivati poruke ukidanja i referenduma, vrijeđajući tako inteligenciju građana. sda to radi bez imalo morala i kajanja.
Čisto sumnjam da bi nakon propuštanja prilike SDP i na sljedećim izborima dobio šansu, a usput više volim što je SDP uradio bar toliko koliko je uspio uz sve opstrukcije nego da je sda dodatno upropaštavala državu za to vrijeme. Bar imamo neke nove zakone, kilometre autoputa, tunele, riješena boračka pitanja, povećane penzije. DF nikad više neće dobiti priliku jer su ovaj put obrisali goozicu glasovima simpatizera.
Prikaži sve komentare (209)