Sad hoce reci da je Sarajevski derbi bolji od derbija Fenerbahce-Galatasaray, Glasgov Rangers-Celtic , PAOK-Olympiakos... cisto sumnjam da se moze nositi sa derbijem Grcke i Turske...realno..
Svi ti navedeni derbiji nude bolje i kvalitetnije utakmice,pa ako se gleda taj segment,onda si u pravu,sto se tice navijaca,na Kosevu je posebno atmosfera sigurno medju 10 u Evropi.
Bolji fudbal da,ali nisam mislio na kvalitet fudbala, nego atmosferu..znamo kako gori sve kad igra PAOK -Olympiakos, ili Fenerbahce-Galatasaray...Poljaci isto kad se susretnu Lech,Wisla ili Legija...CSKA Moskva-Spartak Moskva... to gori sve luda kuca...Sarajevo-Zeljeznicar gori isto atmosfera radi..ali mislim ipak da ovamo je daleko jace... Roma-Lazio gdje se vise vrednuje pobjeda nad rivalom nego osvajanje skudeta...a ne moze proci utakmica bez ubistva i tuce neke ...Glasgov Rangers-Celtic.. 1grad 2 razlicita naroda ludnica,,kao da je pola Sarajeva srpsko pola muslimansko i igraju npr. Partizan-Sarajevo ...ima i kod nas jakih utakmica realno derbija ..ali mislim da ima ipak malo jacih derbija od ovog..ali vjerovatno u top 10 moze uci..ako cemo realno gledati..
Prikaži sve komentare (86)