Da li je ko od inih komentatora koji tako mudro zbore na ovom portalu pročitao zakon o kojem je riječ? Naravno da nije. Moram priznati nisam ni ja i volio bih kad mi neko rekao gdje mogu pokupiti ovaj prijedlog zakona kako bih mogao imati bilo kakvo mišljenje o tom zakonu. Meni smeta što je zakon usvojen praktički bez sindikata. U modernom svijetu, pri tome izuzumam SAD, normalno je da ove i ovakve zakone usagalse , poslodavci, vlada i sindikati kao legitimni prestavnici radnika čije bi interese trebali zastupati. U sam sadržaj zakona kao što rekoh ne mogu ulaziti. Pincip je princip sve dok nije Gavrilo Princip.
Rolfo, nema potrebe za psovanjem i velikim slovima. To što ti pises je dno dna i ne želim da moj post ima bilo kakve veze sa psovacima poput tebe. Hajmo malo tolerancije i činjenica ubdiskusiji. Ovako nabacivanje i psovanje je jadno trovanje.
Škola kalabasi, vjerujem da je dugo bilo tako. Od Hrle do naših dana. Nisam ja neki sindikalac ali sindikati moraju biti dio pregovora akonse radi o zakonu o radu. Jasno je meni kakav je to sve sljam u tim sindikatima. Primjer u ministarstvu odbrane imaš jedan sindikat dva vodstva, jedni imaju pare drugi pečat i tako godinama ali opet ...
Prikaži sve komentare (122)