Uvesti kablovskim operaterima obavezu da uplaćuju RTV taksu prema broju reigstrovanih korisnika, a istu da namiriju kroz račune. Ko ne plati, isključi mu se signal. Prilikom kupovine zemaljskih digitalnih resivera, registrovati kupca (uvesti kao obavezu) i ispostavljati mu račun za RTV taksu. Ako ne plaća, dođe inspekcija i blokira resiver dok ne plati. Ako neće resiver, onda ga odjavi zvanično i vrati uređaj.
Onda ide tuzba od proizvodjaca resivera protiv TV kuca.... Sinko, privatno vlasnisnistvo je svetinja, osim sto vi uhljebi to ne kontante jer vas je Tito ucio o reketu. A reket je krivicno djelo od godina zatvora.
Ne znam ko smo to "mi uhljebi", ali vidim da je tvoj "napredni mentalitet izbjegavanja plaćanja svega i pozivanja na demokratiju i prava" vrlo dobro razvijen. Zna se šta je reket, zna se šta je zakonska obaveza. Hajde ta te vidim što bi u Engleskoj, Italiji, Francuskoj itd. mogao da ne platiš RTV taksu. U ostalom, ne platiš kaznu za auto, nema registracije. Auto tebi ostaje, niko ti ga ne uzima, ali ga ne možeš voziti. ili možeš, do jednom.
Prikaži sve komentare (172)