@archibald.rajs Slažem se sa tobom i za ograničene izvore od bosman345. bosman slijedeći puta se malo više pripremi ili pročitaj. A ti archibalde evo ti jedan izvor malo čitaj http://www.britannica.com/EBchecked/topic/700826/Bosnia-and-Herzegovina/277548/The-arts#ref476262 vjerujem da ćeš razumjeti što piše obzirom da se busaš pameću i obrazovanjem ili ti prihvataš samo ono što je u tvojoj glavi? Bilo je Bosne i prije tebe a biće i poslije tebe. Ako želiš još koji izvor samo reci ja sam vrlo brzo našao jednu za tebe koju ne može svako uređivati. Odabrao si ime obrazovanog čovjeka nadam se da imaš bar djelić intelekta iako sumnjam čitajući što pišeš.
Pa kako je onda genetika Bosnjaka drugacija od Srba i Hrvata? :/ Ko kaze da su Bosnajci slaveni? Mnogi pocinju govoriti o ilirskom porijeklu Bosnjaka.
@iggy 1440. godine kada je Tvrtko II Kotromanić poslao bosansku delegaciju u Budim radi čestitanja poljskom kralju Vladislavu Varnenčiku na izboru za kralja Ugarske i Hrvatske. Tada je vođa bosanske delegacije rekao da su: "Bošnjakom isti pradjedovi bili kao i Poljakom". Lucius: De regno Dalm. et Croat., str. 309 : “Poslije toga kad se razcijepilo kraljevstvo (Hrvatska) u dijelove, izabrase Bošnjaci god. 1079. sebi posebnog poglavara; isto učiniše i Neretljani; a Hrvati izaberu za vladara tuđinca.” 17.vijek. Junije Palmotić : ,,...od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani, po kijeh plodnoj teku strain bistra Drina, Sava i Drava.'' ,,Bulgar, Bošnjak, Hrvat bojni dizat će te do nebesi, i svi puci neizbrojni naš kojijem se jezik resi…”
Prikaži sve komentare (211)