Ne kontam ako je problem pokvarena pavlaka ili neka druga namirnica koja je došla od dobavljača koji je (navodno) odabran na zakonit i transparentan način, kako moze direktorica za to biti kriva? Ne ulazim jel moralno ili ne da nakon toga podnese ostavku, ali po meni ako je sve od strane JU bilo ok (nabavka, higijena prostora i uposlenika, itd.), onda odgovornost isključivo leži na tom dobavljaču kojeg treba oderati.
Lanac odgovornosti drug...ja dodjem kod tebe u restoran i jedem i platim...razbolim se...ti si kriv za mene tebe tuzim i ti mi placas odstetu... Mene ne zanima sto si ti dobio mozda pokvarena jaja...to ti dalje tuzi odgovorne u lancu dalje!
@Jinxie, pa prokontaj, paćeš skontati? Po tebi znači da "granicu" vrtića JU "Djeca Sarajeva", može da prođe svako smeće, samo zato što je sve po zakonu dogovoreno. Odgovorna je javna ustanova, a odgovaron je i dobavljač. Po meni je više odgovorna javna ustanova koja nije izvršila kontrolu kakva joj roba prelazi njen prag. Oni su odgovorni za zdravlje djece. Uzurpirali su 217 dijece, 217 porodica, zdravstvene ustanove. Sreća je u svemu da nije bilo smrtnih ishoda. U svakom slućaju direktorica je već do sada morala da podnese ostavku. Da ima morala, to bi davno učinila. Ali, draga direktorska fotelja i novac koji preko nje dolazi.
Prikaži sve komentare (54)