Prvo se svi mi, pa i profesori na fakultetima, moramo pomiriti sa činjenicom da sve i jedan fakultet (mislim na članice UNSA-e) danas se ni porediti ne može sa istim tim fakultetom prije 10-15 godina, znači nemaju dodirne tačke. ETF je više izvikan, današnji "magistar" je reugularno završen fax dok si prije morao propi*at krv da bi dobio titulu magistra, što na medicini magistriraju ljudi sa po 40-50 godina a na ostalim fakultetima većinom sa24-25? Evo da potkrijepim gore navedeno: Osoba koja mi je član šire porodice je glupa k`o...noć (da se kulturno izrazim) završila ETF (sarajevski!) u roku prosjek oko 8,80 - 9,00 (ne sjećam se tačno)..nju kad sam vidjela sa diplomom u rukama opao mi je rang ETF-a u očima.
katile kazem da konkretno na pravu sistem 4+1 bolonja ali nije bolonja, kako dans studenti kazu "nakaradna bolonja" te 4 godine kad zavrsis imas titulu bachelor-a i svi idu jos tu jednu godinu da bi dobili zvanje magistra a danasnji magistar pravnih nauka i magistar pravnih nauka prije 15 godina se poredit ne mogu. Dovoljno je usporediti broj magistara i doktora nauka da medicini/stomatologiji/farmaciji i ostalih fakulteta. Ono sto hocu da kazem jeste da je danas lako doci do titule magistra na 80% fakulteta u odnosu na prije.
Dobojlija osoba koja nije u stanju spojiti par riječi u smislenu rečenicu ne zaslužuje diplomu gimnazije a ne fakulteta koji je bio u rangu sa medicinom. Bruka fakultet i njegov ugled, mene ne.
Prikaži sve komentare (51)