Evo jedno pitanje koje me muci. Na slikama i snimku se vidi da helikopteri kruze oko planine na kojoj nema snijega. S obzirom da se radi o skoro 3000 m.n.v i da su skijasi sa obliznjeg skijalista culi udar aviona, kako to da na ovim djelovima nema snijega. Ako ima neko kompetentan da odgovori, Hvala
Razumijem to sve, da je mozda juzna strana izlozena suncu, ali radi se o Alpama i 3000 m.n.v, bez 3 metra snijega nema price,a ovdje nema ni centa, isto kao na moru.
Anovi_an, oko 2.000 metara je bila visina, ima dosta snimaka, na ovome se ne vidi najbolje, ali tacno iza ove planine imaju druge na kojia ima snjega.. zona do koje su mogli doci halikopteri je ta, osim toga, avion se rasprio na skoro 1000 metara visine (nanize), i vecina snimaka prikazuje taj dio.. svakako, u tim djelovima Alpi ima klimatke fenomene (nesto poput oluja), gdje u ponekim kotlinama uopce nema snjega cijelu godinu,iako se nalaze iznad 2.000m (sorry, nisam expert u vezi Alpi, ali cijelim dn kletan neke izvjestaje o ovom pa su pricali i o prohodnosti pa to rekli)
Prikaži sve komentare (133)