Dobro je vam PAPA rekao bračo katoličke vjerispovjesti, "On je izabrao Bosnu i Hercegovinu zbog njene izmiješanosti tri vjere na relativno malom prostoru", nigdje on nespominje TRI NACIJE. Vratite se korijenima svojih predaka draga bračo, SVI smo mi BOŠNJACI samo što se molimo dragom Alahu/Bogu na različit način, pročitajte samo djela uzvišenog i patriote BiH Fra Ante Kneževića.
Ista poruka važi i za braču pravoslavne vjerosipovijesti, i vi volite svoju domovinu pradjedova BOSNU i HERCOGOVINU a i BOSNA voli vas i ako ste trenutno zalutali u neku velikosrpsku ideologiju. Ali upamtite da je i vaša domovina BOSNA a i BOG stariji od bilo kojih ideoligija koje nastaju i nestaju ali BOG i BOSNA če uvijek bude tu.
Dirigente, moji prapraprapradjedovi su bili hriščani dok su istovremeno tvoji se molili kamenju i pitaj boga čemu, ja se nestidim svoje hriščanske prošlosti ali na tvoju žalost nije "pravoslavna" mada to nije bitno. Bitno je dok vi tvrdite i uporno tvrdite da je to tako i da smo mi "prodali vjeru za večeru", takvi kao ti ste prodali NACIJU za mrvice. Ja sutra mogu postanem budista, ateista, evangelista ili bilo šta drugo, vjera je privatna stvar ali Svoj ponos BOŠNJAŠTVA nedam ni za 1000 drugih carstava, BOG-BOSNA-BOSANCI ostaje pa ti se vrti koliko hočeš.
Prikaži sve komentare (71)