Novi politički subjekt
2

Radojičić predstavio planove svog pokreta: Bit ćemo alternativa vladajućim političkim grupacijama

A. L.
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier
Igor Radojičić, predsjednik pokreta "Svojim putem Igor Radojičić", rekao je na današnjoj press konferenciji da postoji velika mogućnost da će ovaj pokret na predstojećim lokalnim izborima imati kandidata za gradonačelnika Banje Luke.

Kako je kazao, lokalni izbori su samo stepenica do narednih općih izbora, "kada će biti ključni faktor na političkoj sceni Republike Srpske."

Dodao je da žele da budu alternativa dvije vladajuće političke grupacije, SNSD-u i SDS i PDP za koje je rekao da su vladajuće stranke u dva najveća grada u RS.

Vezano za eventualčnog gradonačelnika Banje Luke kazao je da će o tome više govoriti u narednom periodu kada pokret bude predstavljao svoje kandidate.

Rekao je da sva istraživanja pokazuju da i dalje ima veliku prepoznatljivost u javnosti.

"Više nego ugodno sam iznenađen stepenom podrške koja nam se pruža i meni personalno, dakle neko ko je više od tri godine odsutan, nisam dao nijedne izjave, nisam imao nikakve organizacije političke infrastrukture, a istraživanja pokazuju da se ja lično i pokret nalazimo rame uz rame ili znatno smo bolji od mnogih drugih koji danas iskaču iz paṣ̌tete", kazao je Radojičić.

Predstavio je dva podpredsjednika, Milana Grubora i Radenka Banovića, i dodao da je pokret otvoren za sve koji ne žele postojeći politički rijaliti, već konkretna rješenja.

"Smatramo da prostoji veliki prostor za alternativu, da se nude konkretni projekti jer je politička scena skliznula populizam i površnost, a takve su nažalost vlasti na većini nivoa", rekao je Radojičić.

Dodao je da su u pripremi aktivnosti za naredne lokalne izbore, da prave lokalne organizacije i da se pripremaju da se predstave građanima.

Rekao je da na izbore izlaze po postojećem Izbornom zakonu, sve dok ne bude donesen zakon Republike Srpske.