Znači u prevodu... nemojmo ispravljati loše navike, nego ih veličajmo da ubijedimo okolinu da je loše dobro.. Nekada je propaganda bila rezervisana za politiku, a sada se uvukla u svaku poru društva..
ako izostavimo estetsku komponentu, gojaznost je veoma, veooooma veliki zdravstveni problem, uzrocnik i okidac za mnoge bolesti. dokazano je da se cak i procenat vjerovatnoce obolijevanja od raka povecava s gojaznoscu. nije normalno prikazivati da je gojaznost ok, kada je to nesto cime se direktno ugrozava zdravlje. isto kao sto nije ok izgladnjivanje. nije u redu stigmatizirati te ljude, ali nije niti normalno prikazivati debelo/premrsavo kao nesto sto je pozeljno i lijepo - jer nije! neka ih ona prikazuje lijepim koliko hoce, one ugrozavaju svoje zdravlje i salju poruku milionima curica da je sad ok prezderavati se dok ne dobijes sise na ledjima... fuj!
oprosti, ali ja im vidim sise na ledjima. cim imas sisu gdje ne bi trebalo da je bude - to je too much. uostalom, postoje nacini da se tacno utvrdi kolika je cija normalna tezina, koliki ti je omjer sala u odnosu na misice i tako to i mislim da bi po tim medicinskim kriterijima dame dobile stroga pravila ishrane i vjezbanja. bolesno je promovisati uzrocnike bolesti kao lijepe. znam ja da se moze biti i deblje od ovog, ali to vec spada u morbidno debele, o cemu ti pricas. to je vec kategorija za sebe... meni je mmoj doktor rekao da je svaki kilogram viska kao deset dodatnih na kicmu, pa ti vidi... a dame se opasno zaintacile napraviti simetriju sa prednjom stranom...
Prikaži sve komentare (120)