Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...nakon invazije mršavica, slijedi inavazija buca...većina je, čini se, plaho opterećena šta će svijet "mislit"...zauzvrat, upitajte se koliko je svijet opterećen time šta ćete vi "mislit" o njemu...mainstream, style, in, ovo - ono, vozdra.
...poenta je da ti masa ne oblikuje stav i razmišljanje.
...interakcija sa okruženjem mora postojati...takođe, mora postojati i prag preko koga okruženju udariš rampu.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Bolje da ljulja nego da žulja :-) A istini na volju,ni pas neće mršavo gricnut a kamo li insan ;-)
Ma jednostavno, prelijepo..
Ove su tamam a vi pričajte što hoćete :-) Od viška glava nikad ne boli ;-)
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ne kontam sto u zadnje vrijeme toliko forsiraju ove debele, sravima zenstveno u njoj koja ima skoro 100kg u sebi ne mozes je dic sa zemlje, i tu nesto zenstveno ima? Isto kao sto je ruzno vidjeti debelog muškarca tako je i sa ženama ili se mozda pokusava sad tu razlika napravit... Jedno je visak kilograma a drugo je masna celulitna guzicetina i nozurde, sve u svemu nit je zdravo nit lijepo, debele a i debeli na dijetu, ne tjesite se ovako glupim clancima.
Ova crna moRe i proći, ali brate teško kiti kojoj ova plava s treće slike kaže Hello :D
A Bože dragi, ona njima pomaže u njihovoj bolesti koja se zove gojaznost. Daje im podstrek da se što bolje osjećaju u svom tijelu, i da ih što prije lupi infarkt, moždani udar, da budu slatke od viška šećera u krvi, itd. Bolje bi bilo da ih photoshopiraš i pokažeš im kako bi izgledale da izgube višak kilograma. Ovako, samo ubireš poene na tuđoj nesreći.
Od viška kila glava ne boli, ali bole koljena ;)
jos da ih uvaljaju u jaje - imali bi pohovane buce. kao sto je bolesno velicati anoreksicne modele, isto tako je bolesno velicati salo. ni jedno ni drugo nije zdravo, cak stavise i jedno i drugo je put koji vodi u niz bolescurina. mogu se ove buce furati da su lijepe koliko hoce, i nekom sigurno i jesu, ali ovo salo im kao prvo unistava kicmu, zglobove, kompletan krvozilni sistem, a kao bonus imaju 10x vecu sansu da obole od raka, dijabetesa i jos niz bolescurina. i sad bi mi trebali da se divimo njihovim neslucenim mogucnostima obolijevanja?! bolesno...
ne prije nego sto ces ti puknuti prateci me. get a life! otuzno je kad nekog pratis po komentarima. ali ako sam ti vec toliko zapela za oko - bujrum. ne smetaju mi ni tendzerasi po ulici, pa sto bi ti, ali ces razumjeti sto te stavljam na ignore, kao bilo koju stjenicu... ;)
@Shiba, imam i ja super frendicu iz djetinjstva koja izgleda kao da je tu tvoju pojela :S a cura lijepa, prelijepa! i pametna, fina, obrazovana, vesela. ali vec 10 godina ima konstantne probleme sa zdravljem, vec je razvila par hronicnih bolesti... i dok je izgledala buca kao ove na slikama, uvijek se furala "kako je sebi lijepa"... kao da je estetika tu uopste bitna, pored vaznijih stvari...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pricajte sta hocete, ali meni izgledaju ko nilski konji.
Izgleda na klixu vlada seljacki mentalitet. Nisu one debele, one su "zdrave i napredne". Masala, samo nek leluja na sve strane :D
Nema sta promovisati i isticati. To je bolje. Drugo su mediji koji su onima, bez icega na sebi, dali na znacaju.
sta je ono na njima, nije valjda da se rasipaju brasnom u ovakvo teskom vremenu... ;)
Umjesto da rade na prihvacanju zdrave prehrane i sporta, bas suprotno, pokusavaju predstaviti debljinu kao nesto lijepo i pozitivno. Lakse je, to je sigurno. Gdje je nestalo istinski lijepo zensko tijelo, vitko i zategnuto, a da ne granici sa anoreksijom ili debljinom !? Iz ekstrema u drugi ekstrem.
Bas tako!
Znači u prevodu... nemojmo ispravljati loše navike, nego ih veličajmo da ubijedimo okolinu da je loše dobro.. Nekada je propaganda bila rezervisana za politiku, a sada se uvukla u svaku poru društva..
ako izostavimo estetsku komponentu, gojaznost je veoma, veooooma veliki zdravstveni problem, uzrocnik i okidac za mnoge bolesti. dokazano je da se cak i procenat vjerovatnoce obolijevanja od raka povecava s gojaznoscu. nije normalno prikazivati da je gojaznost ok, kada je to nesto cime se direktno ugrozava zdravlje. isto kao sto nije ok izgladnjivanje. nije u redu stigmatizirati te ljude, ali nije niti normalno prikazivati debelo/premrsavo kao nesto sto je pozeljno i lijepo - jer nije! neka ih ona prikazuje lijepim koliko hoce, one ugrozavaju svoje zdravlje i salju poruku milionima curica da je sad ok prezderavati se dok ne dobijes sise na ledjima... fuj!
oprosti, ali ja im vidim sise na ledjima. cim imas sisu gdje ne bi trebalo da je bude - to je too much. uostalom, postoje nacini da se tacno utvrdi kolika je cija normalna tezina, koliki ti je omjer sala u odnosu na misice i tako to i mislim da bi po tim medicinskim kriterijima dame dobile stroga pravila ishrane i vjezbanja. bolesno je promovisati uzrocnike bolesti kao lijepe. znam ja da se moze biti i deblje od ovog, ali to vec spada u morbidno debele, o cemu ti pricas. to je vec kategorija za sebe... meni je mmoj doktor rekao da je svaki kilogram viska kao deset dodatnih na kicmu, pa ti vidi... a dame se opasno zaintacile napraviti simetriju sa prednjom stranom...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Sve su žene lijepe!
zanimljivo bradavice postadose zvjezdice..