Moda i ljepota
86

Fotografkinja želi istaći ljepotu žena sa viškom kilograma

Klix.ba
(Foto: Victoria Janashvili)
Modna fotografkinja iz New Yorka je, u nadi da će promijeniti način na koji društvo gleda gojazne žene, objavila knjigu koja sadrži fotografije koje slave "punije" žene.

Victoria Janashvili je radila za GQ, Maxim, Esquire i Cosmopolitan, ali tvrdi da njeni projekti uvijek imaju za cilj istaknuti ljepotu žene sa viškom kilograma, a ne vitkih djevojaka sa naslovnica časopisa.

"Moji projekti su uvijek bili usmjereni na fotografiranje zdravih žena. Vrlo sam sretna da su modni časopisi i mediji općenito počeli prihvatati zdraviji imidž žena i to je razlog zašto ja čvrsto vjerujem da knjiga može pomoći kako bi se to još više promovisalo“, objašnjava Victorija na svojoj stranici.

Denise Bidot i Marina Bulatkina su bile njeni modeli. Victoria navodi da je društvo postavilo stereotipe o stvarnom izgledu ženskog tijela.

"To je razlog zašto sam provela godine svog vremena fotografirajući različite modele i učestvovala sam u brojnim kampanjama o podizanju svijesti o prihvatanju i razumijevanju da je žensko tijelo lijepo i sa viškom kilograma. To je potaknulo mnoge rasprave“, izjavila je Janashvili.

Kroz svoju knjigu ona želi razbiti stereotipe i pomoći gojaznim ženama da se osjećaju bolje u svom tijelu.