"Clean girl" je out
150

Zašto sve influenserice i ljubiteljice mode sada izgledaju kao žene mafijaša?

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Novi trend koji je zavladao u 2024., a u kojem dominiraju glamurozne bunde i sunčane naočale zaludio je ljubiteljice mode, influenserice i modne blogerice.

TikTok je službeno predstavio estetiku žene iz mafijaškog miljea, vraćajući se u rane 1980-e i 90-e, ali s modernim i svježim izgledom.

Za ovaj trend zaslužna je klasična američka dramska serija "Obitelj Soprano". Ova serija, koju mnogi smatraju najboljom TV serijom svih vremena, postala je viralna na TikToku.

Značajne žene koje nadahnjuju estetiku uključuju Carmelu Soprano iz spomenute serije i članice glumačke ekipe reality TV showa "Mob Wives" kao što su Drita D'Avanzo i Karen Gravano.

Bez obzira na različite modne ere koje su oblikovale stil žena iz mafijaškog svijeta, nekoliko klasičnih komada uvijek je bilo prisutno: raskošne bunde, naglašen ruž, obilje nakita, francuski nokti te uvijek prisutne sunčane naočale. Vintage kaputi od umjetnog krzna i životinjski print dodatno obogaćuju ovu prepoznatljivu estetiku.

Osim mode, mob wife trend došao je i u svijet ljepote te je sušta suprotnost clean beauty trendu koji je dominirao prošle godine, a u kojem su vladale jednostavnost i umjerenost.

@isabellrrose “Mob Wife” Makeup 🤔 wearing @Nova Beauty lipstick in “heaven” lashes in “70” cheek powder in “plush” and “spent” eyeliner in “black” & eyeshadow pallet in “bronze” #mobwife #mobwifeaesthetic #mobwifemakeup #makeup #makeuptutorial ♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

Konkretno, ovaj look vuče inspiraciju iz 90-ih. To uključuje naglašene oči, uokvirene crnom olovkom i osjenčane mat sjenilima. Na početak oka se aplicira svjetlije sjenilo, a srednje smeđa nijansa nanosi se na zadnju trećinu oka. Trepavice su definirane maskarom, gornje i donje, a točka na i su ombre usne sa sjajnim finišem.