Isprobajte ih
65

Želite poboljšati svoj seksualni život? Jedite pet najboljih namirnica za povećanje libida

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ponekad je parovima potrebna pomoć oko povećanja uzbuđenja i strasti u krevetu. To možete učiniti tako što ćete u ishranu uključiti korisne namirnice.

Ljekar Peter White je za "Men's Health" otkrio koje namirnice povećavaju libido. Na prvom mjestu su školjke, poznate kao afrodizijak. Pune su cinka, minerala ključnog za proizvodnju testosterona.

Nakon školjki je naveo orašaste plodove, a naročito bademe i orahe. Oni sadrže esencijalne masne kiseline, uključujući omega-3 kiseline, koje su vitalne za održavanje hormonske ravnoteže. Osim toga, bademi su odličan izvor arginina, aminokiseline koja pomaže u opuštanju krvnih sudova, tj. omogućava povećan protok krvi u penis.

Sljedeća na listi je tamna čokolada koja je puna flavonoida, antioksidansa koji poboljšavaju zdravlje srca i samim tim također povećavaju protok krvi. Sadrži i feniletilamin, hormon koji povećava seksualno uzbuđenje.

Avokado ima mononezasićene masti, koje pomažu u održavanju zdravog nivoa holesterola te vitamin E, koji povećava proizvodnju testosterona i poboljšava kvalitet sperme.

White je spomenuo i špinat. On je pun magnezija važnog za dobro funkcionisanje mišića i regulaciji nivoa testosterona.