Dovoljno je pročitati komentare ispod, da se vidi kolika je religijska samoubilačka ideologija kada staje na put napretku, znanju, naporima za novim otkrićima, odnosno nauci od koje ovisimo i od koje ovisi uopšte budućnost naše vrste. Religijskim zabluđenicima je bitnija budućnost njihovih zabluda o budućem nepostojećem utopijskom životu i egzistenciji u raju koju zabluđeno očekuju, nego li ovaj jedini život i egzistencija kojeg će ikada životi i egzistirati, pa se ne treba pitati ko će biti kriv ako ne uspijemo kao vrsta u ovom životu i ko je stalno postavljao prepreke u razvoju i napretku nauke jer se kosilo sa njihovim zabludama, imaće oni izgovor kao i na pojedniačnim primjerima - ko hebe ovaj život postoji onaj drugi vječni. Koliko su žalosni, očajni i izgubljeni ti vjernici i religija općenito.
Cjenim tvoje misljenje. A ako budes imao vremena volio bih da razmislis o ovme.. Prvo sto je objavljeno u Kur'anu "citaj(uci), u ime Gospodara tvog koji stvara"(al'alaq ). Ovo ukazuje na vrijednost znanja i nauke, i sta vise podstice nas na to.. A na mnogo mjesta se navodi: "a zasto oni ne razlisle", ili " objasnjavamo vam propise da biste razmislili" (al'baqara) i slicni tim ajetim koji podsticu na razmisljanje.. Ne pozivam te ni u bilo sta, samo da te zamolim kao covjek covjeka da procitas ovu suru, at-tur st. 523-525 i da razmislis, 3 do 5 min maksimalno, a posebno o ovome ajetu. Kaze Allah: "zar su oni bez Stvoritelja stvoreni ili su sami sebe stvorili?!"(at-tur35). Hvala.
Zar je stvoritelj bez stvoritelja stvoren, ili je on sam sebe stvorio? Da, znam, sad ćeš reći da u stvaranje stvoritelja nije dozvoljeno ulaziti, jer stvoritelj je aksiom i tu je oduvijek.
Prikaži sve komentare (59)