Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..džaba se j­ebete, dragi naučnici...monoteističke religije davno "objasnile", u jednoj rečenici...
Dva slova: K i N ("kun" - budi!) Selam!
To su 3 slova.
Ne, to su dva slova "K" i "N". "U" je znak koji se stavlja na slovo "K" i piše se u obliku jedne kose crtice. Tako fercera arapsko pismo. KUN znači "Budi" (i ono bude).
Očajno kolika zatucanost i debilizam na sve strane. - "nayčnici", alah ovo alah ono, život je nastao slučajno, a naučnici rade s namjerom, sad će još masoni i CIA sigurno...
Ništa se ne dešava slučajno...
Dovoljno je pročitati komentare ispod, da se vidi kolika je religijska samoubilačka ideologija kada staje na put napretku, znanju, naporima za novim otkrićima, odnosno nauci od koje ovisimo i od koje ovisi uopšte budućnost naše vrste. Religijskim zabluđenicima je bitnija budućnost njihovih zabluda o budućem nepostojećem utopijskom životu i egzistenciji u raju koju zabluđeno očekuju, nego li ovaj jedini život i egzistencija kojeg će ikada životi i egzistirati, pa se ne treba pitati ko će biti kriv ako ne uspijemo kao vrsta u ovom životu i ko je stalno postavljao prepreke u razvoju i napretku nauke jer se kosilo sa njihovim zabludama, imaće oni izgovor kao i na pojedniačnim primjerima - ko hebe ovaj život postoji onaj drugi vječni. Koliko su žalosni, očajni i izgubljeni ti vjernici i religija općenito.
Cjenim tvoje misljenje. A ako budes imao vremena volio bih da razmislis o ovme.. Prvo sto je objavljeno u Kur'anu "citaj(uci), u ime Gospodara tvog koji stvara"(al'alaq ). Ovo ukazuje na vrijednost znanja i nauke, i sta vise podstice nas na to.. A na mnogo mjesta se navodi: "a zasto oni ne razlisle", ili " objasnjavamo vam propise da biste razmislili" (al'baqara) i slicni tim ajetim koji podsticu na razmisljanje.. Ne pozivam te ni u bilo sta, samo da te zamolim kao covjek covjeka da procitas ovu suru, at-tur st. 523-525 i da razmislis, 3 do 5 min maksimalno, a posebno o ovome ajetu. Kaze Allah: "zar su oni bez Stvoritelja stvoreni ili su sami sebe stvorili?!"(at-tur35). Hvala.
Zar je stvoritelj bez stvoritelja stvoren, ili je on sam sebe stvorio? Da, znam, sad ćeš reći da u stvaranje stvoritelja nije dozvoljeno ulaziti, jer stvoritelj je aksiom i tu je oduvijek.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
skupili se naycnici da stvore zivot slucajno,pa cim nesto hoces da uradis i stvaras uslove za to onda to automatski nije skucajno,vec planirano,bas kao sto je zivot na zemlji nastao.
A 200 naučnika u Londonu nije moglo pokriti te rupe u abiogenezi: "- Prošlo je 140 godina od trenutka kada je Charles Darwin pretpostavio da je život nastao u 'maloj toploj bari', navodi profesor Kalifornijskog sveučilišta u Santa Cruzu David Deamer. Ispitujemo tu pretpostavku u 'malim vrućim jezerima' u vulkanskim područjima ruske Kamčatke i kalifornijskog Mount Lassena. - Rezultati su iznenađujući, pa čak i razočaravajući. Čini se da vruća kisela voda koja sadrži glinu ne pruža prave uvjete za spajanje kemijskih elemenata u 'prvotne organizme', dodao je. Deamer je objasnio da su aminokiseline i DNK, 'gradivni blokovi' života, kao i fosfati, drugi važan element, sadržani u česticama gline u vulkanskim jezerima, zbog čega se smatralo da glina pogoduje odvijanju zanimljivih kemijskih reakcija koje su povezane s nastankom života. - Naši eksperimenti, međutim, nisu to potvrdili, rekao je."
Mogu stvoriti iskru koja ce preuzrokovati te hemijske spojeve. Al to nije zivot. Zivot je milijarde linija koda napisanog koristeci ove elemente.
"linija koda" Bože dragi, sreća što si napisao samo dvije "linije" teksta jer bi inače sigurno bilo i drugih provala.
nije mi jasno zbog cega ovo govoris. jesi li se ikad susreo sa principima programiranja bilo koje vrste, strukturalnog ili objektno orjentisanog? ako i jesi, da li si ikad uzeo ozbiljniji model sistema i probao ga simulirati a da ne koristis npr matlab. ako sve ovo jesi, onda mi fakat nije jasno sto iznosis ovakve nonsense.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Pa jerane shvatite vec jednom !Bog je ovo stvorio nije ovo nista slucajno!Mislim to je kao da kazes:,,stolica nastala tako sto je puhnuo vjetar i slomio drvo zatim ono palo u vatru pa se napravio odlican oblik pa...''.Eee gdje ide ovaj svijet.
...al ti je logika...
Priča bez osnova. Život je nastao u istom trenutku kada je nastala i materija.
Prvo @Mandingo zvucis sam po sebi glupo. Zivo iz nezivog. Drugo, naslov kaze "naucnici STVORILI iskru zivota". Pazi apsurda, naucnici koji tvrde da je sve slucajno nastalo okupili se da to NESTO STVORE. I to ne samo sada, nego to rade stoljecima. Slomise se. trose ogromne novce, trose svoj zivotni vijek, resurse, itd itd...da STVORE "iskru zivota"...tj da bi dokazali DA JE SAMA NASTALA...bez naucnika, ulaganja, resursa, novaca,----- ne kontam...
Fakat neznam ko je ispo glup, "naucnici koji tvrde da je sve slucajno nastalo okupili se da to NESTO STVORE. I to ne samo sada, nego to rade stoljecima", sta su naucnici stvorili prija 100, 200 ili 300 godina, reci bilo sta.
Teoriju kako je covjek nastao od majmuna.CEKAJ MALO PA ZAR TO NIJE PONISTENA TEORIJA.Pa jeste.ALI DAN DANAS DJECA UCE DA JE COVJEK NASTAO OD MAJMUNA.Boze sacuvaj
Naučnici, to vam je mrtva tačka! Nikada nećete otkriti ništa o nastanku života.
ali ces ti zato na klixu
@ja71, kako si ti samo pametan. Ti sve što saznaš, saznaš sa Klix_a. Samo ti lupaj minuse, kao i ovih drugih 22 :)))) koji kao znaju da će naučnici nekada otkriti nastanak života na Zemlji. Neće nikada! Ateisti su nemočni da shvate, pa zato lupaju ili glavu, ili gluposti. :))))
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
naucnici nisu kreirali nista, vec manipulisu sa onim sto je Allah stvorijo da bi dosli do nekih naucnih saznanja, koga interesuje vise moze online citati Kuran to jest Allahov govor ili moze poslusat jednog od islamskih daija koji pricaju na ovu temu jedan od njih je doktor Zakir Naik ima i na yutubu sa prevodom na nas jezik za one koji ne razumiju engleski
Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around.
naucnici nisu kreirali nista, vec manipulisu sa onim sto je Svemir stvorijo da bi dosli do nekih naucnih saznanja, koga interesuje vise moze online citati o Svemiru to jest Svemirov govor ili moze poslusat jednog od Svemirskog daija koji pricaju na ovu temu jedan od njih je doktor Hu ima i na yutubu sa prevodom na nas jezik za one koji ne razumiju engleski
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
naučnici stvorili mudo marjanovo
.... a Mudo Marijanovo stvori Boga.... ..... a Bog stvori Čovjeka... .... a Čovjek stvori Robota.. ..... a Robot otkine sebi rebro i stvori Robotku (ili kao kažu "pravo"slavni Rebretku). ... a Robotki procuri ulje pa Zemlja žahrđa... .... a Hrđa se proširi Svemirom, pa Svemir umre. .... a iz mrtvog Svemira nikne Živi Kosmos .... a Živi Kosmos oplodi sam sebe pljuvačkom svoga Brata ,,,,, pa postane sam svoj Tata. ..... a kako nije imao djece osim samoga sebe, usvojio je Boga bez roditelja, iz sirotišta u Visokom... ..... a Sirotište u Visokom kupilo sebi Šešir od Indijane Đejmsa... naje 44, kusura 22 b (lijevo)... Autor : SuberBog Multiverzić (sin samoga sebe u množini) Amin....