Radni sastanak
0

Čović sa Sattlerom o političkoj situaciji: Hitno usvojiti Budžet institucija BiH

FENA
Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu održao radni sastanak sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) u BiH Johannom Sattlerom.

Dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, europskim integracijama i funkcioniranju institucija u Bosni i Hercegovini.

Pri tome su naglasili kako su usvajanje Budžeta u institucijama BiH i međunarodnih obveza za 2024. godinu te provođenje Plana rasta za zapadni Balkan visoki prioriteti koji moraju biti realizirani u najkraćem roku. Naglašeno je kako budžet treba biti donijet hitno i temeljem prethodnih dogovora predstavnika vlasti.

Čović je naglasio kako je usvajanje Budžeta ključno za stabilnost i učinkovito djelovanje svih razina vlasti, a osobito u kontekstu europskog puta BiH.

Uoči nadolazećeg predsjedanja Domom naroda, Čović je istaknuo važnost stabilnog funkcioniranja Parlamentarne skupštine BiH kako bi se ostvario puni doprinos razvoju i napretku, kako na unutarnjem tako i na vanjskopolitičkom planu.

Naglašena je predanost ubrzanom provođenju reformi i održavanju zamaha na putu prema Europskoj uniji.