Prosjek je 35 zaposlenih po objektu, ako je u 100 objekata zaposleno 3500 ljudi, tako da će u 120 objekata biti 4200. Ali eto, kaže preko 120, takle, 123 objekta za 4300 ljudi. Helem, mogao je i merkator gurati u najlošije police BH proizvode, kad su dobri, ja ih nađem. Mogu sakriti bajrinu sudžuku na dno frižidera, ja to nađem, a s druge strane Rio Mare tunjevinu mogu prekriti tonom "Bingo tunjevinom", ja ću opet kupiti Rio mare, tako da nije do BH kupaca, nego do BH proizvoda. Volio bih vidjeti da na Bingo kasama radnici sjede i da se svi zaposle na neodređeno. I da im plate budu 800 maraka minimum svima, i da imaju slobodnu nedjelju. Ali vijest da se "interex nije više mogao nositi sa gigantom Bingom" je Klixovačka. Pa valjda je konkurencija merkator bio i Konzum, a ne Bingo. Ne mogu više ovih gluposti o domaćim proizvodima. Bingo prodaje mnogo uvozne robe i mnogo kineske plastike i nekvalitetnih sranja.
Nebitno mi je gdje su proizvodi koje želim, rio mare može sakriti u ćošak, ali ja pitam "daj mi rio mare". Bili su isticali Sky Colu, i uzeo sam je da probam, nisam zadovoljan (prestao sam piti bilo kakvu kolu) A što se tiče načina postavljanja robe po policama, to je tačno što kažeš king. Nije da ne znam, nego govorim bez obzira na politiku dobavljača kako promovirati svoje proizvode.
@dino.h.mustafic slazem se s tobom u potpunosti. Ima ona jedna sitnica, a to je valja se malo i pretrpit ako se hoce da nam bude bolje. Tuna svakako nije Bingova, mislim nismo je mi imali gdje uloviti nego se samo prepakuje ali postoje proizvodi koje treba forsisrati cak i ako su malo losijeg kvaliteta. U bivsoj Jugi, za kojom svi placu, se na policama nije moglo naci 100 vrsta cokolada i to 98 uvoznih. Bile su dvije al nase. A sto se tice plata npr Bingo moze dati radnicima i vecu platu ali mnogi privatnici NE MOGU. Citam ovdje komentare i svi pisu o tom kolektivnom ugovoru i pravima radnika a sta je s pravima privatnika, sta kad privatnik propada, niko mu ne pomaze. Kad krenes u privatluk niko ti ne daje nikavu garanciju. I privatnici imaju porodice i hrane djecu. Zasto nebi socijalne slucajeve, RVI i hendikepirane poslali da rade u opstinama za minimalnu platu a zdrave konje sa skolama iz administracije natjerali da otvaraju vlastiti posao, da budu privatnici? Nismo vise socijalisticka zemlja neko mora da puni budzet. Hajmo svi u privatnike ko god nesto zna raditi nek radi, ko nema nikakva znanja nek se i ne zali, dobit ce socijale kolko se nakupi u budzetu. I da, "necu ja to nisam djabe skolu zavrsavo" je recenica koja me ubija. Ne zavrsava se skola radi skole, nego da nesto naucis. Ako nesto znas raditi otici ces ko halva ili ce te zaposliti ili ces si otvoriti nesto svoje. A ako si zavrsio za npr. profesora geografije samo da zavrsis fakultet, onda si fulo zanimanje i ne pravi djabe pritisak na drzavu da te primi nego idi kopaj kanal i uci lijepit plocice ili programirat ili sta god drugo. Budzet nikog ne otpusta, prava socijalisticka ustanova, a sve manje je privatnika da ga pune kad drzava bankrotira bit ce kuku lele jer kad bankrotira drzava sve pare idu u povrat duga, nema penzija, zdravstvenog, skolstva, policije...
Prikaži sve komentare (290)