Komentari (290)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što se tiče potrošača, Konzum nas je sviju osvijestio. Samo domaće i samo naše, koje je i bolje i kvalitetnije. Ne trebaju nam uvezene gluposti.
tako je ljubavi
KRALJ trgovine u BiH,svaki artikal ide preko fiskalne kase,čovjek doslovno puni budžet,neka mu je sretno
samo bingo ima fiskalne kase drugi neznaju sta je to
Vecina gazda kafana zna sta je fiskalni racun ali ga rijetko izdaju.Po meni veci su neprijatelji BiH od tamo nekog trgovackog lanca.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Prvo podigni plate radnicima sa 500 na 900 km
Prvo podigni plate radnicima sa 500 na 900 km
Uvijek je bolje da lanac bude iz drzave u kojoj trguje,iz razloga da duplo doprinosi drzavi placa porez i prodaj robu iz drzave , a firma koja nije iz drzave samo placa porez , znaci manje zaradi drzavi. a drzava je gradjanin , gradjanin moze da vise zahtijva od drzave jer drzava ima jaci kapital . znaci na marki zaradi dvi a ne jednu,vrlo lahko
haaaahaa...krompirko...pomozite kupci dok oni ne ojačaju , pa će onda kao i Todorić u HR ..da kara radnika i prodaje smeće ....briši
Pa sta hočeš?! Spusti cijene i eto nas
Samo domaće
Ja neću jer kada ima konkurencija tada je kupac taj koji diktira tržište i zašto bi ja podržavao trgovačke lance kada nije to proizvodni dio to je potrošački i kao takav samo šteti BiH ekonomi jer većina 70% robe je strana što jasno upućuje da se radi o iznosu novca i siromaštvu BiH naroda, sjetite se kada je BiH imala samo malene prodavnice da smo imali i više novca a i sama izreka kaše : što više trošiš manje imaš.
"...u jeku agresije je promovisao domaće..." kakve su ovo nebuloze, u PM?
Je li iko primijeti da je Bingo počeo sa radom 1993? Je li ikome to sumnjivo?
počeo sa radom 1993....poceo da pravi profit u ratu-znaci-ratni profiter ama isto sranje drugo pakovanje. i Bingo i Konzum i prevent svi ti tzv poduzetnici koji zaposalvaju ljude sa maximalnom SSS su ROBOVLASNICI robovi i tamo rade za 500 KM i vikendom i praznicima... o kakvom porezu pricamo
a radnici rade za 450km u tom istom bingu
Pa sta hoces, 1000 KM mozda?
svaka cast ,ja cu vas podrzati kupovimom!
Bingo će podići domaću privredu, samo kupujte kod nas.... ahahahahahaha
Glupsone, idi na stranice o nogometu
O kako si samo blazeno glup. Hoce li Konzum podici bh privredu? Ti si izgleda jedan od onih omladinaca iz Titine Juge sto je ostao zaledjen u vremenu i jos misli da je proizvodnja sama sebi dovoljna. Jarane mozes proizvesti najbolje i najeftinije ako ne mozs prodati - propasti ces. S hranom je jako interesantno jer se moze jos dodati i "prodati na vrijeme". A ako Bingo moze za domacu proizvodnju obezbijediti plasman to je super. Usput Bingo otvara i vlastitu proizvodnju - znaci radna mjesta. A ako i ti proizvedes nesto kvalitetno vidjeti ces da ce i od tebe otkupiti i plasirati po cijeloj BiH. A ako ga pomognemo (vlada mu isplati grant, pogura ga isto kao sto je i slovenacka vlada pomagala Tus da ostane u BiH i prodaje slovenacki skart ovdje) mogao bi prosiriti lanac i na susjedne drzave. Lakse je pljuvati po nekome i zvati ga ratnim profiterom nego sam zasukati rukave i pokrenuti proizvodnju, lanac trgovina, zemljoradnju, stocarstvo... jelde. Nesto tipa: Dabogda komsiji crkla krava
Čemu euforija? Valjda prepoznajete reklamu između redova. Pa pojedini komentatori kao da veličaju ove megamarkete, ove gulikože, kao da oni nama daju pare a ne mi njima..... Pa to su najomraženija mjesta....tu se troši 2/3 plate. Bingo je trgovina kao i svaka druga po principu "kupi jeftino, prodaj što skuplje". Dok mi nešta ne počnemo proizvoditi i izvoziti, nema nafake... Ovaj je sad ko neki gigant, hadžija, sa 3-4 hiljade zaposlenih, koji jedva preživljavaju... Pa imali smo u SRBiH na desetine firmi sa preko 5.000 i preko 10.000 zaposlenih, koji su pored pristojne plate, dobijali i stanove koje su firme gradile. Profit ide gospodaru, a radnika ko šiša, to je smisao kapitalizma, u koji su nas uveli, a da nas niko nije pitao, želimo li mi to.
Kako te nisu pitali? Pa pitali su te na referendumu za nezavisnost BiH.
Glasaj za socijalisticku partiju na izborima ili pocni raditi i ti nesto, otvori vlastiti biznis, nije zabranjeno. Od kukanja nema nafake.
Dd 4000 radnika u 120 centara, kad bi poveć'o platu za 100 maraka svakome, dav'o bi državi 4 miliona maraka više nego što ovako daje. Zašto bi povećao plate sa 500 na 600 i podržao državu za još 4 miliona, kad može ulagati u nove TRŽNE CENTRE. Pa donedavno smo se svi zgražavali na otvaranje tržnih centara a na neotvaranje proizvodnje. Oktud je sad dobro imati tržne centre? Kad počesmo govoriti "super - novi tržni centar?"
Prosjek je 35 zaposlenih po objektu, ako je u 100 objekata zaposleno 3500 ljudi, tako da će u 120 objekata biti 4200. Ali eto, kaže preko 120, takle, 123 objekta za 4300 ljudi. Helem, mogao je i merkator gurati u najlošije police BH proizvode, kad su dobri, ja ih nađem. Mogu sakriti bajrinu sudžuku na dno frižidera, ja to nađem, a s druge strane Rio Mare tunjevinu mogu prekriti tonom "Bingo tunjevinom", ja ću opet kupiti Rio mare, tako da nije do BH kupaca, nego do BH proizvoda. Volio bih vidjeti da na Bingo kasama radnici sjede i da se svi zaposle na neodređeno. I da im plate budu 800 maraka minimum svima, i da imaju slobodnu nedjelju. Ali vijest da se "interex nije više mogao nositi sa gigantom Bingom" je Klixovačka. Pa valjda je konkurencija merkator bio i Konzum, a ne Bingo. Ne mogu više ovih gluposti o domaćim proizvodima. Bingo prodaje mnogo uvozne robe i mnogo kineske plastike i nekvalitetnih sranja.
Nebitno mi je gdje su proizvodi koje želim, rio mare može sakriti u ćošak, ali ja pitam "daj mi rio mare". Bili su isticali Sky Colu, i uzeo sam je da probam, nisam zadovoljan (prestao sam piti bilo kakvu kolu) A što se tiče načina postavljanja robe po policama, to je tačno što kažeš king. Nije da ne znam, nego govorim bez obzira na politiku dobavljača kako promovirati svoje proizvode.
@dino.h.mustafic slazem se s tobom u potpunosti. Ima ona jedna sitnica, a to je valja se malo i pretrpit ako se hoce da nam bude bolje. Tuna svakako nije Bingova, mislim nismo je mi imali gdje uloviti nego se samo prepakuje ali postoje proizvodi koje treba forsisrati cak i ako su malo losijeg kvaliteta. U bivsoj Jugi, za kojom svi placu, se na policama nije moglo naci 100 vrsta cokolada i to 98 uvoznih. Bile su dvije al nase. A sto se tice plata npr Bingo moze dati radnicima i vecu platu ali mnogi privatnici NE MOGU. Citam ovdje komentare i svi pisu o tom kolektivnom ugovoru i pravima radnika a sta je s pravima privatnika, sta kad privatnik propada, niko mu ne pomaze. Kad krenes u privatluk niko ti ne daje nikavu garanciju. I privatnici imaju porodice i hrane djecu. Zasto nebi socijalne slucajeve, RVI i hendikepirane poslali da rade u opstinama za minimalnu platu a zdrave konje sa skolama iz administracije natjerali da otvaraju vlastiti posao, da budu privatnici? Nismo vise socijalisticka zemlja neko mora da puni budzet. Hajmo svi u privatnike ko god nesto zna raditi nek radi, ko nema nikakva znanja nek se i ne zali, dobit ce socijale kolko se nakupi u budzetu. I da, "necu ja to nisam djabe skolu zavrsavo" je recenica koja me ubija. Ne zavrsava se skola radi skole, nego da nesto naucis. Ako nesto znas raditi otici ces ko halva ili ce te zaposliti ili ces si otvoriti nesto svoje. A ako si zavrsio za npr. profesora geografije samo da zavrsis fakultet, onda si fulo zanimanje i ne pravi djabe pritisak na drzavu da te primi nego idi kopaj kanal i uci lijepit plocice ili programirat ili sta god drugo. Budzet nikog ne otpusta, prava socijalisticka ustanova, a sve manje je privatnika da ga pune kad drzava bankrotira bit ce kuku lele jer kad bankrotira drzava sve pare idu u povrat duga, nema penzija, zdravstvenog, skolstva, policije...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)