Ako krenemo od toga da sve informacije o ISIL-u dolaze preko američkih medija za koje iole razuman čovjek treba da zaključi da prenose vijesti onako kako njima odgovara(ili Izraelu, što je jedno te isto) onda ne znam zašto razumni ljudi donose ikakve zaključke o tome. Ja da sam bio tamo onda bih donosio zaključke, a ne gledao nekakva videa sa ubistvima i pravio se da to nije iscenirano, il slušo šta mi Ameri govore o ISIL-u. Jednostavno, ufatimo se svojih problema, a vrijeme će pokazat da li je ISIL ono što Ameri kažu da je on ili je fakat neka islamska država koja se bori protiv okupatora. Uzmite knjige, ostavite se vijesti sa mainstream stranica, tipa KLIX-a, nemojte bit glupi i vjerovat u sve što pročitate i vidite.
Marxist je u pravu a vi kako hoce te. Poslije 80ih medije ne prenose vijesti zbog cinjenice da obavjeste nego jednostavno zele da zabavljaju i da imaju sto vise gledatelja. A nacin na koji to postici im nie bitan, pa slagati ili pretjerati je normalna stvar danas u medijama
@ejman, drug, tvoja rečenica, "Ti bi da sjedneš za komp, klikneš na najpoznatije mass medije i da se na pravi način infomišeš?", pokazuje da nisi me razumio. Htio sam reći da se ostavimo toga i uhvatimo svojih problema, u i oko svoje kuće, a uz to da ne vjerujemo svemu. btw, kako da znamo da je ovaj elektronski medij njihov. Faktički i ti sjediš za računarom i istražuješ preko neta. Ne kažem da nisi upravu, al ja bih sve uzimao sa rezervom. I na kraju, kad me nešto zanima, vjeruj da obijem internet tražeći istu stvar na više mjesta, ne bil pronašao malo istine. I opet uzmem sa rezervom jer nisam to vidio svojim očima. A trenutno sam zauzet bitnijim stvarima.
Prikaži sve komentare (188)