Svi smo mi željni islamske države i njene pravednosti, ali istinska islamska država ne dopušta i ne propagira zulum i ubijanje nevinih muslimana i nemuslimana, otimanje njihove imovine i njihovih žena, sunećenje istih, javno klanje i otkidanje glava, masovne egzekucije… TO NIJE ISLAM NITI ISLAMSKA DRZAVA.
Obad-dva, Dobro si ti to sve napisao, ali takvu islamsku drzavu niko nikada nije vidio i nikada nije postojala. Svaka islamska tvorevina se temeljila za zulumu, uzurpaciji prava pojedinca, narocito zena, ubijanju nevinih, otimanju njihove imovine, nabijanju na kolac itd. Mozda je ipak u knjizi problem???
.parker. Muslimani su bili napredni dok su se u skladu s istocnjackom tradicijom (nasljedstvo hinduizma i budizma) jos iole drzali znanosti i dok im se fiks ideje iz opskurne knjige koja zamajava ljude da oni trebaju ratovati za Boga nisu potpuno ukorijenile u glavi. Tada je pocela propast tog svijeta koja traje 1000 godina u paketu. Pogledaj samo mapu i vidi da jedine islamske zemlje koje nisu gladne su one u kojima zapadnjaci svojom uvezenom tehnologijom (a ne domacom) vade naftu. U knjizi je problem, jer ona je pisana za tocno odredjeno vrijeme i tocno odredjeni zivotni stil. To je zapravo prirucnik za ratovanje i prezivljavanje u pustinjskim uvjetima. Bilo je ljudi (sufiji) koji su kroz druge zapise to pokusali humanizrati ali ocigledno je da danas najzaglupljenija grupacija dobiva na snazi. To humanizirano tumacenje je samo pokusaj da se umanji njezina bizarnost, ali njega se ionako vise nitko ne drzi.
Prikaži sve komentare (85)