nevjerovatno, jedna preesuda i svi na ulice, kod nas milijardu nepravednih oluka suda ili nepoduzimanja krivičnih prijava protiv političara i niko se ne buni. od ovih protesta u bosni ništa ne bi bilo da nije bilo tih mladih kako ih nazivaju narkomana i huligana koji su silom zaprijetili političarima. oni su u stvari jedini vrijedni pažnje. nova generacija valtera.
Kod nas je glavni problem nesloga i precijenjenost mogucnosti nekih gradskih centara. Recimo Sarajevo i Tuzla imaju intelektualne sposobnosti da izvedu stvar, medjutim Banjaluka i Grude nemaju. S druge strane nece da se prikljuce Sarajevu i Tuzli, a i srpski i hrvatski politicari to koriste maksimalno da neutralisu Sarajevo i Tuzlu njihovom konstatacijom to su "samo Bosnjaci" i tu smo gdje smo. Ali kad uzmete, hajde vi meni recite, koji ce to intelektualci kod Srba i Hrvata uraditi pravu stvar? Oni u Bosni nemaju nista, ako se je slucajno i pojavio neko ko razmislja svojom glavom, taj je odavno u Beogradu i Zagrebu. Ovdje od Srba i Hrvata ostaje samo najgori sljam. A ako se neko od tog sljama i istakne u necemu, on je vec sutra u Beogradu i Zagrebu.
@007 Opet ti sanjas o tome da se te vase svinjarije prosire na RS? I ne vredi kad ti covek kaze gledaj svoja posla u svojoj kuci a ne preko ograde u komsijino...teras ti po starom. Imam utisak da ti je vise krivo sto u RS nisu bili protesti i paljenje nego sto je to vase propalo i zavrsilo se neslavno.
Prikaži sve komentare (40)