Regija
163

Protesti protiv nasilja u Novom Sadu

FENA
Na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu danas je održan protest zbog odluke Apelacijskog suda da poništi presudu Marijanu Musiću zbog ubistva novosadske manekenke Vladislave Červenko.

Sestra pokojne Vladislave, Tanja, kazala je novinarima da će porodica i prijatelji nastaviti s protestima dok Musić ne bude adekvatno osuđen za zločin koji je počinio.

Ona je rekla da će biti zadovoljna tek onda kada ubica njene sestre dobije maksimalnu kaznu.

"Što se nas tiče, njega mogu pustiti na slobodu da počini još neko ubistvo, a što se tiče naše porodice - on je već ubio", rekla je Tanja Červenko novinarima.

Na Trgu Slobode, ispred novosadske Gradske kuće, protestovalo je nekoliko desetina građana, koji su nosili transparente "Ubice traže slobodu, a naša djeca ne mogu odmoriti u miru", "Ukinuti sud koji ukida presude", "Ubit ću je, tući ću je do smrti, može mi se, Srbija je", "Ko izdaje Srbiju, izdao je život svoje djece" ...

Zajedno s članovima porodice Červenko, protestovao je i Bojan Cimbal , čija je sestra ubijena prije godinu dana na Bulevaru Cara Lazara u Novom Sadu i zatim zapaljena, a suđenje ubici još nije opočelo, javlja Tanjug.

Iako je prije nekoliko dana, prilikom prvog protesta ovim povodom, održanog ispred zgrade novosadskog suda, rečeno da će im se pridružiti i članovi porodica nastradalih u požaru u diskoteci Kontrast, zbog to što je sudski proces povodom te tragedije vraćen na početak, to se danas nije dogodilo.

Kako je rečeno medijima, porodice nastradalih u Kontarstu proteste će organizovati i narednih dana.