Šta god ja mislio o njemu, trend zajedničke liste u RS-u je neophodan. Određen broj ruku u skupštini RS-a i 2-3 ministarstva bi značilo značajan porast povratka i da na izborima 2018. Bošnjaci budu ravnopravni u vlasti. Ovo što sa imamo je tragedija koja je nastala zbog SDA.
U Vladi RS mora biti 5 Bošnjaka, to je ustavna obaveza. A iskreno čisto sumnjam da veći broj "bošnačkih ruku" u NSRS može nešto značiti za povratak. Ako 17 bošnjačkih poslanika, koliko ih je bilo u NSRS do 2006. nije tome pomoglo, sumnjam da išta može. Jednostavno, ljudi su otišli u bolje (skandinavske zemlje, zapadna Evropa, SAD, itd.) i nisu ludi da se vraćaju u bijedu. Imaju oni oči. Vide kako žive njihove komšije kad dođu ljeti na godišnji odmor. Ja krećem od sebe, da sam otišao, ne znam šta bi se moralo desiti da me natjera da se vratim...
Ako sad bošnjaka ima 200.000 onda bi ih, sa boljom političkom i privrednom klimom, moglo biti duplo više. Ima ih toliko u Federaciji koji bi mogli tamo se vratiti. Svakako da bi to nagnalo ove koji žive po Evropi da češće dolaze i investiraju.
Prikaži sve komentare (40)