Čuj višedecenijske štete?! Pa zar je moguće je postojalo zagađenje u SFRJ?!?!?! Molim vas, meni je rečeno da je Titova država bila najbolja, i da je svima bilo super. Kako sad višedecenijska šteta?!
Naravno da je postojalo. Sarajevo je zvanično bilo najzagađeniji grad u Evropi krajem 70-ih. Malo su se ugrađivali filteri oko olimpijade, pa je to popravilo situaciju, ali opet oni rođeni ranih osamdesetih znaju koliko ih je astmatičara i koliko su puta morali biti danima u kući radi zagađenosti zraka. Doduše, Titove su fabrike imale, ako ništa, pojačan režim ishrane i zagarantovano ljetovanje na moru za svakog zadnjeg fizikalca, pa su mogli disati barem deset dana godišnje, malo se osunčati radi kostiju i tako, pa životni vijek ipak nije bio samo 50ak godina, kako ovi danas kažu da je.
Još nešto- evo, nek se javi bilo ko ko je radio krajem osamdesetih, bilo šta, kupio lišće po parku, radio u bifeu u nekom preduzeću.. bilo ko, pa nek kaže kolika mu je bila plata. Nije bilo nikog bez milju maraka- tada
Prikaži sve komentare (13)