"Šta ima urotnički u tome što Elektroprivreda BiH (iza čijeg zahtjeva navodno stoji SDP) traži da GRAS, Vodovod i druga javna preduzeća i organizacije plaćaju struju?! Zar to ne rade i svi građani Sarajeva, i zar i oni ne ostaju bez struje ukoliko samo zakasne da na vrijeme izmire svoje obaveze?! Zašto Suad Zeljković i njegova vlada, u ime ekonomske stabilizacije, ne ukinu sami sebe i tako daju svoj doprinos najavljenoj rekonsturkciji Federacije BiH i kantona. Hoće vraga! Valja se odreći ministarskih privilegija i beneficija, valja stotine i hiljade rođaka uvaljenih na budžetske jasle raznoraznih institucija, organizacija, agencija i javnih preduzeća ostaviti bez posla, a imaju za hljeba bez motike. "
Upravo to. Gradjanima Sarajeva kada se dizu cijene komunalija onda je sve po zakonu i gleda se da se sto prije uzme dodatni novac. A kada drzava trazi od tih istih preduzeca da vrati dug onda je to politicki motivisano i montirano isto kao i hapsenje Budimira kada je SDA branila svog pijuna nazivajuci to drzavnim udarom i napadom SDP na bosnjake. Doci ce brzo kraj kriminalu koje je ovdje bio od rata, a ciji korijen drzi SDA.
Svi su već skoro zaboravili dugogodišnjeg direktora JP GRAS, Ibrahima Jusufranića zvanog Bimo koji je UNIŠTIO "GRAS"... stjuja Grasu se može platiti ODMAH zapljenom imovine dotičnog gospodina inače Prema informacijama dobijenim iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, protiv Jusufranića i desetak njegovih suradnika Federalna uprava policije podnijela je krivičnu prijavu još 2007. godine zbog mutnih finansijskih transakcija GRAS-a, osobito kod nabavki rezervnih dijelova i izbora poslovnih partnera ... U međuvremenu je Bimo postao vlasnik vile koja je procijenjena na 5 mil KM ,"ugledni" vlasnik nekog "seoskog" Univerziteta, kao i većinski vlasnik firme Unioninvest koju je u međuvremenu takođe uništio i (pre)prodao .
Prikaži sve komentare (70)