Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Šta ima urotnički u tome što Elektroprivreda BiH (iza čijeg zahtjeva navodno stoji SDP) traži da GRAS, Vodovod i druga javna preduzeća i organizacije plaćaju struju?! Zar to ne rade i svi građani Sarajeva, i zar i oni ne ostaju bez struje ukoliko samo zakasne da na vrijeme izmire svoje obaveze?! Zašto Suad Zeljković i njegova vlada, u ime ekonomske stabilizacije, ne ukinu sami sebe i tako daju svoj doprinos najavljenoj rekonsturkciji Federacije BiH i kantona. Hoće vraga! Valja se odreći ministarskih privilegija i beneficija, valja stotine i hiljade rođaka uvaljenih na budžetske jasle raznoraznih institucija, organizacija, agencija i javnih preduzeća ostaviti bez posla, a imaju za hljeba bez motike. "
Upravo to. Gradjanima Sarajeva kada se dizu cijene komunalija onda je sve po zakonu i gleda se da se sto prije uzme dodatni novac. A kada drzava trazi od tih istih preduzeca da vrati dug onda je to politicki motivisano i montirano isto kao i hapsenje Budimira kada je SDA branila svog pijuna nazivajuci to drzavnim udarom i napadom SDP na bosnjake. Doci ce brzo kraj kriminalu koje je ovdje bio od rata, a ciji korijen drzi SDA.
Svi su već skoro zaboravili dugogodišnjeg direktora JP GRAS, Ibrahima Jusufranića zvanog Bimo koji je UNIŠTIO "GRAS"... stjuja Grasu se može platiti ODMAH zapljenom imovine dotičnog gospodina inače Prema informacijama dobijenim iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, protiv Jusufranića i desetak njegovih suradnika Federalna uprava policije podnijela je krivičnu prijavu još 2007. godine zbog mutnih finansijskih transakcija GRAS-a, osobito kod nabavki rezervnih dijelova i izbora poslovnih partnera ... U međuvremenu je Bimo postao vlasnik vile koja je procijenjena na 5 mil KM ,"ugledni" vlasnik nekog "seoskog" Univerziteta, kao i većinski vlasnik firme Unioninvest koju je u međuvremenu takođe uništio i (pre)prodao .
Ne zalim ih sekunde,dok su svi krali,niko se nije zalio i protestvovao kako se uzima i trosi novac za privatne i stranacke svrhe,a sad kad vise nema i kad su dosli do dna trazite solidarnost i razumijevanje gradjana koje ste pokrali,zaposljavali familiju i sebi drage osobe,a narod ispasta kad vam prahne da sve zaustavite... Imate toliko revizora da mogu vuci kociju po sinama,ili nemate ispravnu kociju???Ali ste zato nabavljali motore od BMW-a,koji ne mogu ni u jedan autobus,trolejbus,tramvaj,minibus... GRAS ZDRAVOOOOOOO!!!
Samo 333,333 tramvajske karte i eto im sredstava da plate racune, hajmo im pomoci...NOT!
eto posla za revizore - da do sutra naplate toliko kazni za neposjedovanje karte...
Inače ovako naplaćuju kazne SILOM http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EnZ9kUeLcOw
Nista,ima rjesenje,neka kupe volova i konja i upregnu ih da vuku tramvaje,imaju dovoljno radnika da nakose sijena da ih prezime,a fala bogu livada oko sarajeva kolko hoces.
GRAS pretvoriti u nadzorno tijelo za gradski saobracaj, a linije privatizovati, vozilo po vozilo ako treba, pa ce onda biti i bolja naplata i manje problema sa neizmirenim racunima. Nema tu reda sve dok je to "drzavna" firma.
sve otislo na topli obrok a imaju restoran koji je u dugu par miliona, koji klošari jel moguće
uplatit ce 100% hahahahaha
Ko su oni da ucjenjuju cijeli jedan kanton. Treba ih rasformirat i dat te poslove ljudima koji hoce da rade. Gras je nakupina razmazenih idiota, cast izuzecima. Oni jednostavno nece da placaju racune, niti bilo kakva ulaganja prave u infrastrukturu i poboljsanje. Kasnila im plata pola mjeseca i odmah su blokirali grad i drzali ga tako danima, sad nagomilali racune, hoce da im drzava plati i strajkaju zbog toga. Pa ko je ovdje lud??? Gdje ima takva firma??? Hoce da nemaju rashode nego samo prihode izgleda. To je ili ekstremni debilizam, ili ekstremni bezobrazluk. A o nekulturi revizora da ne govorimo. Jednostavno treba ih vratit odakle su dosli a dovest nove ljude koji bi radili.
Gras strajkuje nece da uplati!
šta mi to moramo znati i sekirati se nek uplaćuju to je reedovna obaveza šta narod i građane to treba zabrinjavat i šta mi kao građani moramo o tom mislit boga vam.
nisu im islkljucili odmah struju jer su se pokusali dogovoriti ali ovo je fakat sve granice preslo
Ma nakrast će oni tih 600 000 km nije problem.
neka vise idu pod stecaj,fakat ovo vise nema smisla.Misle da mogu trositi struju pa onda nista ne placati.Treba im iskljuciti struju pa neka vise dodu pameti.
Ma sve ce oni uciniti da GRAS ne moze opstati i da mora ici u stecaj. Postave ljude u rukovodstvo, ne placaju racune, a onda se sa ovim iz EP dogovore da im capnu struju. Sve ovo smrdi na to da ce ugasiti GRAS, a onda ce neko od politickih lidera (a sakriven iza necijeg imena) kupiti firmu za male pare i onda zgrtati ogromnu lovu. Isto sto rade sa nekad gradjevinskim gigantima, uniste ih a onda osnivaju svoje firme (Euroasfalt, ENTE-a, Integral i slicne) i zgrcu lovu.
MEHO UPALI !
Treba ih iskljuciti dosta se kralo od drzava treba privatniku ponuditi da vodi gras vidjeces sto posao ide