E ne mozes u Sarajevu dobiti posao, dosta mi je vise da zbog izbjeglica moji prijatelji sarajlije i ja nemamo posla, imate svoja rodna mjesta i tu radite
Nisu tebi krive izbjeglice sto nemas posla, nego tvoja i samo tvoja nesposobnost ;) Sarajlije nece niko za rukicu uzeti i natjerati da rade i da se skoluju na fakultetima koji donose hljeb a ne ublehu. Jadan/na si i ti i tvoje drustvo kad okrivljujes one koji se bore da zarade svoju koru hljeba za svoju nesposobnost. Ona vasa "sarajevo grade sta ti papci rade", sve vise postaje " Sarajevo grade sta ti nazovi sarajlije rade". A jos jedno, tim izbjeglicama zahvali i na svim sehidskim mezarjima prouci po jednu fatihu, jer da nije njih bilo, sanas bi sarajevo imalo naziv SRPSKO Sarajevo ;)
Ako nisi znao, ja imam fakultet i na birou sam vec dvije godi. ne mogu doci na red zbog djece koja su bila u ratu po Njemackoj, i naucila njemacki i sad dodju u Cv-u napisu da znaju dva jezika, ne mogu doci na red zbog izbjeglica iz Srebrenice,Žepe i okolinih sela. Dosta mi je vise svih vas, koji ste se dosli u Sarajevu a jadna majko svoja rodna mejsta nosite u srcu. Prezivjela sam rat u Sarajevu 4 godine nisam nigdje otisla, kako te nije stid ista mi reci, da si bio u Sarajevu vidio bi ti sta je bilo ovdje, ovdje su se Sarajlije borile da bi odbranile svoj grad. Pucalo se svaki dan, 4 godine. A dosta mi je vise alijinih pristalica, i seljaka goni te se vise.
Prikaži sve komentare (87)