A zar ne govori Ustav da je BiH Drzava i Gradjana i otkud da su Srbi bili vecina od 45-te pa do 70-te zasto neobjasnis razlog koji je bio.zasto nekazete da su Srbi i´Hrvati 1910 godine zeljom da prisvoje BiH za sebe oduzeli tadasnjim Bosnjacima pravo na naciju i vjeru ,zatim im oduzeli zemlju koju su posjedovali zasto nekazete da je do 1910 vise od 90%zemljista pripadalo Bosnjacima dok su Srbi imali 5% te iste zemlje,zasto nekazete da sve do 1974 nije dozvoljeno da se zovu Bosnjaci nego muslimani sa velikim M,i vi pricate o ugrozenosti Srba u BiH i Jugoslavijama koje su postojale a da samim tim zaboravljate i nije se dozvoljavalo jednom narodu da se izjasni onako kako se osjeca i kao zelinego 100 godina zelite da ubjedite prvo sami sebe u lazi da su Bosnjaci bili Srbi i onda zelite da kazete da Bosnjaci neznaju ko su i svoju laz dalje prenesete na druge i ako zato nepostoji niti jedan dokument koji govori o tome . Nijedan vladar BiH nije bio Srbin nepocinjite sa Tvrtkom nepali.
Ipak je Karadžić gospodin, skidam mu kapu. A vi muslimani sto se više trudite da dokažete da ste kao neki narod samo dokazuje da ni sami nevjerujete u to. Vi ste hrvati i srbi koji su prešli na islam kako bi dobili privilegije kod osmanlija.
1. BIh nije država građana po ustavu iz 1974 jer ustav ne poznaje termin građani nego narodi i narodnosti. 2. niti jedna federalna jedinica nije imala pravo na otcjepljnje evo pa tumačite : Ustav Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije iz 1974: 'Narodi Jugoslavije, polazeći od "prava svakog naroda na samoopredjeljenje", uključujući i "pravo na odcjepljenje", na osnovu svoje slobodno izražene volje u zajedničkoj borbi svih naroda i narodnosti u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji, a u skladu sa svojim povijesnim težnjama, svjesni da je dalje učvršćivanje njihovog bratstva i jedinstva u zajedničkom interesu, zajedno sa narodnostima sa kojima žive, ujedinili su se u saveznu republiku slobodnih i ravnopravnih naroda i narodnosti i stvorili socijalističku federativnu zajednicu radnih ljudi — Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju. 3. Ja ne sporim da su Bošnjaci poseban narod sa svojim uvjerenjima ja samo tvrdim da se u Bosnu naseljavaju Srbi i Hrvati i da Bošnjaci vuku porjeklo od njih nemaju od koga drugog ( ovog su bili itekako svesno brojni Muslimani ), niko nije branio da se izjašnjavaju ko je kako htio već vi muslimani nisu ni znali kako će se izjašnjavati jer su se smatrali Turcima a nisu govorili turski jer se smatra da je jezik = narod "Nego oni zakona turskoga misle da su pravi Turci, i tako se zovu, premda ni od stotine jedan ne zna turski" Nijedan vladar bosne nije bio "Bošnjak" ( nacija ) svi su skoro bili Hrvati a poneki su se smatrali Srbima katoličke vjeroispovjesti kao što je Tvrtko ( da li je stvarno bio Srbin ili se iz političkih razloga smatrao Srbinom to je drugo )
Prikaži sve komentare (65)