Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čekaju da crkne, čekače da crkne i mladić, kao što je milošević i onda nikom ništa, To je pravda na EU način
nesto ga posralo ne desnom ramenu, majke mi!!!
Idemo hronoloski, 92 odluce balije da uniste jednu lujepu republiku gdje su svi sretno zivjeli , imali plate zdravstveno itd. Organizuju referendum I prisvoje sebi nesto kao da drugih tu nema, Pritom izvse prvi pokolj u BIH, Sjekovac I ubiju Gardovica, I naravno izazovu rat. E onda u ratu dobiju po toj baliskoj guzici a nama omoguce BISER I LJEPOTU BALKANA RS. I agresije na BIH nije bilo jer su srbi branili ono gdje zive vec 1000g.
Vala bolje da ga nisu ni nasli. Sad ima bolje uslove za zivot vec vecina bosanaca i hercegovaca. Onako je svaki dan se budio u u strahu da ce ga otkriti.
PREDSJEDNICE VOLIMO TE!!!!OSTAJEMO NA TVOME PUTU DO GROBA!!!!
kako su mi neki smijesni i pominju hag i sudove i tako to pravda...BESA bato,pravdu svoje ruke pa u krmsku i nadjes sve jednog krivca i po listi...tako smo mi na kosovu zavrsili posao i mirni,do niša ga ćeraš ako je htio da ubija,metak za metak oko za oko
Aperkat koliko mi je poznato sarajevksa vojna oblast i tuzlanski korpus su u BiH, a JNA je do 22.maja 1992.godine (do međunarodnog priznanja BiH u UN-u) bila legalna vojna sila tadašnje još postojeće Jugoslavije.E sad kad je Užički korpus razdvajao strane u sukobu?Prije ili poslije 22.maja 1992.godine.Ako je poslije 22.maja 1992.godine, zašto to nije dokazano pred Međunarodnim sudom pravde?
Aperkat koliko mi je poznato sarajevksa vojna oblast i tuzlanski korpus su u BiH, a JNA je do 22.maja 1992.godine (do međunarodnog priznanja BiH u UN-u) bila legalna vojna sila tadašnje još postojeće Jugoslavije.E sad kad je Užički korpus razdvajao strane u sukobu?Prije ili poslije 22.maja 1992.godine.Ako je poslije 22.maja 1992.godine, zašto to nije dokazano pred Međunarodnim sudom pravde?
Ko je boje havla.Eto u tu priču kadrovi i "pravni stručnjaci SDA" nisu uvjerili Međunarodni sud pravde, zašto? Valjda "bili i suviše sposobni" baš kako to kadrovi SDA "znaju" pa im sve politike doživjele poraz, pa i ta pred Međunarodnim sudom pravde.Zašto?Valjda što SDA voli staviti nepismene seljačiće, koji još govore nuto, eni, eti, nego pismene ljude na funkciju.Zato i imaju takve rezultate svugdje gdje god vode politiku i srpska ih politika "šega", ko u fudbalu.
zar nije cudno sto ovi bosnjaci pravoslavne vjeroispovjest danima udaraju po aliji i sda???ocito treba medijskim presingom skrenuti paznju sa sramotnog sporazuma lagumdzije radoncica i dodika o prebivalisu!!!kad se prate komentari kojekakvih amka, ivana,i ovih nekoliko kao sdp ovaca koji koriste bosnjacka imena vidi se da je akcija sihronizovana ,smisljena i da cim budu provaljeni na jednom nicku uzimaju rezervni a sa onog starog se ne javljaju danima,kontaju da imamo kratko pamcenje!
Priča o AGRESIJI (koju kadrovi SDA Safet Softić i dr.) nisu uspjeli dokazati pred Međunarodnim sudom pravde je samo alibi koji treba SDA da "opravda" (a nikada neće opravdati) svoju katastrofalnu politiku (posebno tadašnjeg predsjednika SDA Alije Izetbegovića) za sve neuspjehe u ratu, za žrtve, za 23 %, jer dakažu narodu istinu da su ratovali samo protiv Srba u Bosni i Hercegovini, narod bi ih popljuvao zbog njihove nesposobnosti.E sad kad kažu AGRESIJA onda ga ispadne da su se oni "hrvali" sa "Velikim bratom" a ne sa "malim bratom".Onda im nekako lakše da opravdaju svoje katastrofalne političke poteze i političke i druge poraze u svakom pogledu.
BiHer.Postavljam konkretno pitanje komentatorima koji u svojim komentarima spominju riječ AGRESIJA, da konkretno odgovore na sljedeća pitanja. Zašto BiH i Safet Softić nisu pred Međunarodnim sudom pravde uspjeli dokazati AGRESIJU Srbije i zašto je Međunarodni sud pravde presudio DA NIJE BILO AGRESIJE. Da li čitate presude Međunarodnog suda pravde? Dalje neka mi neko konkretno napiše koje su jedinice regularne Vojske Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) dejstovale na teritoriji BiH.Molim jasan odgovor koja je regularna jedinica (brigada, vod, divizija i dr.) Vojske Jugoslavije dejstovala ako je dejstovala.Ne tražim samo priču koju priča zvanična poolitika SDA to mi je već poznato već me zanima konkretan odgovor, koja jedinica regularne Vojske Jugoslavije ako neko ima dokaz za tu priču, i ako ste to znali zašto to niste dokazali Međunarodnom sudu pravde po tužbi BiH protiv Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) za agresiju i genocid pred Međunarodnim sudom pravde.Sud je odbio tužbu, zašto?
sta je sa Uzickim korpusom ,sta je sa Niskim specijalcima , sta je sa Legijom i JSVO,sta je sa Arkanom i Seseljom ko njih naoruza i stotine drugih formacija ,kada bolje procitas izlaganje presude ona ukorava Srbiju ali nije imalo se hrabrosti da se proglasi Srbija za agresora je sta je to vojska srba osvojila poslije onog sto su i JNA predale koje su oni gradove osvojili na prevaru sa imenom JNA kao ce.tnici skinu petokraku i stave kokarde
nisi zasluzio odgovor jer ga i sam znas ali evo:citava sarajevska vojna oblast je ratovala protiv nas tek nakon godinu i po su se proglasili kao teritorijalnom odbranom,uzicki korpus je udarao po istocnoj bosni isko0ristio povjerenje bosnjaka usao u visegrad pobio osakatio i ono malo sto je ostalo zivo predao u ruke lokalnim krvolocima!sta je sa jna iz tuzle oni nisu ratovali?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A zar ne govori Ustav da je BiH Drzava i Gradjana i otkud da su Srbi bili vecina od 45-te pa do 70-te zasto neobjasnis razlog koji je bio.zasto nekazete da su Srbi i´Hrvati 1910 godine zeljom da prisvoje BiH za sebe oduzeli tadasnjim Bosnjacima pravo na naciju i vjeru ,zatim im oduzeli zemlju koju su posjedovali zasto nekazete da je do 1910 vise od 90%zemljista pripadalo Bosnjacima dok su Srbi imali 5% te iste zemlje,zasto nekazete da sve do 1974 nije dozvoljeno da se zovu Bosnjaci nego muslimani sa velikim M,i vi pricate o ugrozenosti Srba u BiH i Jugoslavijama koje su postojale a da samim tim zaboravljate i nije se dozvoljavalo jednom narodu da se izjasni onako kako se osjeca i kao zelinego 100 godina zelite da ubjedite prvo sami sebe u lazi da su Bosnjaci bili Srbi i onda zelite da kazete da Bosnjaci neznaju ko su i svoju laz dalje prenesete na druge i ako zato nepostoji niti jedan dokument koji govori o tome . Nijedan vladar BiH nije bio Srbin nepocinjite sa Tvrtkom nepali.
Ipak je Karadžić gospodin, skidam mu kapu. A vi muslimani sto se više trudite da dokažete da ste kao neki narod samo dokazuje da ni sami nevjerujete u to. Vi ste hrvati i srbi koji su prešli na islam kako bi dobili privilegije kod osmanlija.
1. BIh nije država građana po ustavu iz 1974 jer ustav ne poznaje termin građani nego narodi i narodnosti. 2. niti jedna federalna jedinica nije imala pravo na otcjepljnje evo pa tumačite : Ustav Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije iz 1974: 'Narodi Jugoslavije, polazeći od "prava svakog naroda na samoopredjeljenje", uključujući i "pravo na odcjepljenje", na osnovu svoje slobodno izražene volje u zajedničkoj borbi svih naroda i narodnosti u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji, a u skladu sa svojim povijesnim težnjama, svjesni da je dalje učvršćivanje njihovog bratstva i jedinstva u zajedničkom interesu, zajedno sa narodnostima sa kojima žive, ujedinili su se u saveznu republiku slobodnih i ravnopravnih naroda i narodnosti i stvorili socijalističku federativnu zajednicu radnih ljudi — Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju. 3. Ja ne sporim da su Bošnjaci poseban narod sa svojim uvjerenjima ja samo tvrdim da se u Bosnu naseljavaju Srbi i Hrvati i da Bošnjaci vuku porjeklo od njih nemaju od koga drugog ( ovog su bili itekako svesno brojni Muslimani ), niko nije branio da se izjašnjavaju ko je kako htio već vi muslimani nisu ni znali kako će se izjašnjavati jer su se smatrali Turcima a nisu govorili turski jer se smatra da je jezik = narod "Nego oni zakona turskoga misle da su pravi Turci, i tako se zovu, premda ni od stotine jedan ne zna turski" Nijedan vladar bosne nije bio "Bošnjak" ( nacija ) svi su skoro bili Hrvati a poneki su se smatrali Srbima katoličke vjeroispovjesti kao što je Tvrtko ( da li je stvarno bio Srbin ili se iz političkih razloga smatrao Srbinom to je drugo )
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ukoliko imate petlje postavite anketu među muslimanima sa pitanjem da li se osjećate da ste pobijedili u ratu i da li vam je rat donijeo neku korist, pa ćete vidjeti odgovora.Vjerujem da bi 99,99999999 % ispitanika dalo negativan odgovor to jest da ništa dobro nisu dobili od rata.
Muslimanima je rat nametnut,klasičnom agresijom na BiH i prijetnjama da će muslimani nestat', na ovim prostorima. Ne mislite ,valjda da smo trebali se predati i da nestanemo! Naša je pobjeda što smo uspijeli da se odbranimo i da opstanemo na ovim prostorima.
kad 7 srpskih korpusa napadne 1 muslimanski i pri tome ih taj 1 muslimanski satare do jaja to je pobjeda muslimana
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
njega tući dok ne krepa a srbe poslati u svemir odakle su i došli