Sjetimo se šta je bilo prošle godine s demonstrantima "Occupy Wall Street" u NY. Kako ugušen taj protest? Kakavu je silu US policija koristila, kako je CNN o tome izvještavao? Zaključak: Amerika je demokratska, samo nemoj na državni sistem udarati. Šta imamo u Turskoj? Policija isto radi što je radila policija i u NY prošle godine. Oštro i oštro. To isto da se desi sutra u Sarajevu, policija bi štitila postojeći režim. O čemu se ovdje priča? Samo je razlika u tome što ovdje demonstranti imaju podršku EU i iste Amerike da "razvale" Erdogana, upravo zbog islamske orijentacije.
Pravo u sridu.Danas ti sve zavisi od toga kako se odredjena situacija prikaze od strane medija.Koliko se sjecam u Americi su demostrante koji su mirno protestvovali policija gadjala gumenim mecima i tukla gdje je stigla.Ovi u Turskoj sve popalise i porazbijase i eto po savjetu amera treba ih potapsati po ledjima.Izgleda da kuhaju Turskoj opasno.
Herzog, Turska nikada nije bila ekonomski jača nego danas, a tek šta će biti za 10 godina. Ima ogromni ekonomski rast i u bliskoj budućnosti će postati u top 10 ekonomija svijeta. Erdogan se zalaže za snažnu Tursku, posebno u ekonomskom pogledu. Turska je islamska zemlja i ništa imanje ni više nego li je Švedska, Danska, Šanija, Italija kršćanska. O čemu ti govoriš?
Prikaži sve komentare (43)