Za tržište UAE
2

Toyota Land Cruiser 10th Victory Edition je "specijalka" inspirisana Dakarom

D. B.
Toyota je predstavila novo specijalno izdanje Land Cruisera J300 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kojim proslavljaju 10 vezanih pobjeda na Dakaru.

Riječ je o modelu nazvanom Land Cruiser 10th Victory Edition, koji ima tamne detalje uparene s 18-inčnim felgama i napljepnicama inspirisanim relijem. Ovaj model je dostupan isključivo s V6 benzinskim motorom.

Specijalni paket opreme je zasnovan na modelu Land Cruiser 300 Black Edition te je već dostupan u UAE. I dok su elementi poput crne rešetke hladnjaka, zaštita podvozja i blatarica zadržani iz paketa Black Edition, nova verzija posjeduje i set crnih i sivih naljepnica koje ukrašavaju profil i protežu se na stražnji branik odajući počast naslijeđu Land Cruisera u motosportu.

Ističu se i crne 18-inčne felge s gumama dimenzija 285/60R18, a pažljiviji pogled otkriva i crveni priključci za vuču naprijed.

Međutim, možda bi bilo prikaldnije da je 10th Victory Edition baziran na Land Cruiseru GR Sport nego na osnovnom modelu, jer bi dobio robusniji body kit i više sofisticirana podešavanja ovjesa. GR Sport verzija Land Cruisera je i donijela najnoviju pobjedu Toyoti na reliju Dakar.

Treba reći da se niz od 10 vezanih pobjeda Toyote odnosi na kategoriju serijskih automobila, a ne na ukupan plasman. Kompanija je odnijela titulu u izdanjima Dakara 2019., 2022. i 2023. godine sa specijalno pripremljenim verzijama Toyotinog pickupa Hilux.

Za razliku od pobjedničkog Land Cruisera GR Sport s dizelskim motorom na Dakaru, 10th Victory Edition je dostupan samo s 3,5-litarskim V6 benzinskim motorom opremljenim turbopunjačem, koji razvija 415 KS. Uparen je sa 10-stepenim automatskim mjenjačem i Toyotinim pogonom na sva četiri točka.

U unutrašnjosti je standardni 9-inčni infotainment ekran, trozonski klima uređaj, drveni detalji, presvlake sjedišta od tkanine i kožom presvučeni upravljač.

Cijena modela Toyota Land Cruiser 10th Victory Edition košta 87.095 dolara.