Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sjetimo se šta je bilo prošle godine s demonstrantima "Occupy Wall Street" u NY. Kako ugušen taj protest? Kakavu je silu US policija koristila, kako je CNN o tome izvještavao? Zaključak: Amerika je demokratska, samo nemoj na državni sistem udarati. Šta imamo u Turskoj? Policija isto radi što je radila policija i u NY prošle godine. Oštro i oštro. To isto da se desi sutra u Sarajevu, policija bi štitila postojeći režim. O čemu se ovdje priča? Samo je razlika u tome što ovdje demonstranti imaju podršku EU i iste Amerike da "razvale" Erdogana, upravo zbog islamske orijentacije.
Pravo u sridu.Danas ti sve zavisi od toga kako se odredjena situacija prikaze od strane medija.Koliko se sjecam u Americi su demostrante koji su mirno protestvovali policija gadjala gumenim mecima i tukla gdje je stigla.Ovi u Turskoj sve popalise i porazbijase i eto po savjetu amera treba ih potapsati po ledjima.Izgleda da kuhaju Turskoj opasno.
Herzog, Turska nikada nije bila ekonomski jača nego danas, a tek šta će biti za 10 godina. Ima ogromni ekonomski rast i u bliskoj budućnosti će postati u top 10 ekonomija svijeta. Erdogan se zalaže za snažnu Tursku, posebno u ekonomskom pogledu. Turska je islamska zemlja i ništa imanje ni više nego li je Švedska, Danska, Šanija, Italija kršćanska. O čemu ti govoriš?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jedna od mnogih žrtava.. http://defnesumanblogs.com/2013/06/01/what-is-happenning-in-istanbul/ Blog je napisan sa pravom istinom o dešavanjima u Turskoj.
ŠTA SE DEŠAVA U TURSKOJ? http://www.znamo.ba/sta-se-desava-u-turskoj/
Ja nisam tu da pametujem,nego da proslijedim od momka blog. On živi u Istanbulu,i napisao je kako se razvijala situacija,i kako se razvija trenutno. Pročitaj :) Našim medijima ništa ne vjerujem,samo ljudima koji to lično napišu.
Svi ovi ljudi koji protestvuju su muslimani, Turci, Ataturkovi sljedbenici, tvorca njihove drzave, a ne neki ekstremisti ili rusitelji drzave. Jeste li upuceni da protestvuju i advokati, ljekari, veterinari...je li njima neko moze isprati mozak? Dug jeste placen MMF-u ali kojim parama, koliko je Turske zemlje i kompanija prodano, rudnika...ne pricajte nista dok se ne informisete dobro.
Herzog? Ti Bosnjak. Znamo mo Bosnjaci prepoznati takve lazove!! sto se tice Turske, ovi protestanti, da se tacnije izrazim, ekstremisti nece nista postici. Mnogo je vise onih koji podrazaju Erdogana nego li ove klosare.
Kako to da su diktatori samo u islamskim drzava,a Putin u zatvor strpao zenske koje su pokazale malo gole cice,Berlusconi uziva sa maloljetnicama i zavio Italiju u crno ali svi su oni kriscani pa automatski ne mogu biti diktatori.Samo muslimane je najlakse zavaditi i nametnuti im zapadnjacku demokratiju pa nad njma vladati.Kako su samo naivni.Zalosno zalsno
Nije im smetao Erdogan kada je gradio stadione,najvece shopping centre,sto je vratio mmf-u dug,sto im je omogucio najvecu zaradu od turizma.Preko 35 milijardi€ po sezoni.Nije im smetao kada je prosle godine otvrio najvecu dzamiju.Nije im smetao kada je uveo zakon da mogu registrovati firmu prije nego sto im se caj ohladi.Eto sad im bas smeta jer rusi tamo neki park.Eto oni bi demokratiju,da se sicaju kolko im volja i abortiraju,da se skidaju i da im se pederi po ulici ljubakaju.To je zapad to je demokratija.Oni sto su na ulicama nisu normalni i nemaju pojma u koliko dobroj i bogatoj drzavi zive.
Sto je protestovao.
bravo
Treba tog Erdogana ukokati
erdogan je engleska i americka kuja doveli su ga na vlast da rasturi i oslabi tursku vojsku a sad bi ga mogli pustiti nizvodu..."arapsko tursko proljece"
sto nasi protestuju kod njih a ovdje su manji od makovog zrna?
Ima povrijeđenih Bh državljana
Samo se pitam jel ovo sve vrijedno ljudskoga zivota???
U isto vrijeme Erdoganovi apologete neumorno kruže internetom i društvenim medijima forsirajući kojekakve besmislice koje variraju od toga da se ovdje radi o "organiziranoj pobuni" do toga da "MMF ruši Erdogana jer će Turska isplatiti sve kredite". Svi ovi navodi su, blago rečeno, potpuno promašeni - Erdogan je godinama bio najvjerniji saveznik imperijalizma u regiji, kao i ključni akter iza potpaljivanja sukoba u Siriji. Turski narod je jasno i glasno poručio što želi - odlazak ovakve vlasti.
Podrska Erdoganu!
Podrska narodu , drzava je narodna nije erdoganova...