Vjera je stvar prošlosti u modernim društvima, osim u primitivnim sredinama, ali se stanje i u tim sredinama mjenja i sve je manji broj istinskih vjernika, te se ljudi proforme izjašnjavaju kao vjernici. Globalizacija, ekonomija i nauka će u budućnosti potpuno religiju marginalizirati u društvenom životu ljudi.
Naprotiv. Možda u ovoj svojoj komunističkoj hali koju živiš ali u muslimanskom svijetu,muslimani se sve više vraćaju vjeri,shvataju da njihov uspjeh u Šerijatu i ponovnom uspostavljanju hilafeta koji će ujediniti sve muslimanske nacionalne države u jednu u kojoj će Šerijat biti glavni i jedini izvor zakonodavstva.I sve se više stremi ka tom cilju,što ateističko-komunističkom zapadu ne odgovoara i što će na kraju dovesti do sukoba civilizacija u kojem će islam u potpunosti triumfirati i uspostaviti mir i pravdu na zemlju za razliku od komunističkih totalitarista i njihovih mokrih snova o nestanku islama.
Haha, po tvojoj logici religija bi davno trebala nestati. Islam se najlakše širio i u prošlosti i širi se i dalje. 99% muslimana je totalno neaktivna po tom pitanju i skoro da i nikom i ne govoro o islamu. U drugu ruku, jehovini svjedoci trče od kuće do kuće doslovno, i još ih nema nigdje na mapi svjetskih religija.
Prikaži sve komentare (54)