To za bijelu so i bijeli šećer su urbani mitovi i budalaštine priučenih nutricionista. Ono što većim količinama ne valja u soli je NaCl, tj, natrijum hlorid, a siva neprarađena so je ništa drugo nego to isto: natrijum hlorid. Ne valja kad unosiš NaCl više nego što treba, svejedno je li kroz bijelu so ili sivu, štetni učinak je isti. Smeđi šećer i bijeli šećer su ti jedna te ista stvar: saharoza. Puno šećera u organizmu dovodi do dijabetesa tip 2, kvarenje zuba, debljanje, u jetri prerada viška šećera u mast i njeno slaganje dovodi do povećanog holesterola, svejedno uzimao bijeli ili smeđi šećer. Čak i ako se meda jede stalno i svaki dan, med koji se sastoji od najvećeg dijela fruktoze i malo manje saharoze, štetni učinak je isti kao za bijeli šećer. Brašno bijelo i crno, pšenica ili raž je najvećim dijelom škrob i manje glutena. Učinak velikog unosa škroba u organizam je jednak povećanom unosu šećera svejedno koje brašno.
Prikaži sve komentare (6)