Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To za bijelu so i bijeli šećer su urbani mitovi i budalaštine priučenih nutricionista. Ono što većim količinama ne valja u soli je NaCl, tj, natrijum hlorid, a siva neprarađena so je ništa drugo nego to isto: natrijum hlorid. Ne valja kad unosiš NaCl više nego što treba, svejedno je li kroz bijelu so ili sivu, štetni učinak je isti. Smeđi šećer i bijeli šećer su ti jedna te ista stvar: saharoza. Puno šećera u organizmu dovodi do dijabetesa tip 2, kvarenje zuba, debljanje, u jetri prerada viška šećera u mast i njeno slaganje dovodi do povećanog holesterola, svejedno uzimao bijeli ili smeđi šećer. Čak i ako se meda jede stalno i svaki dan, med koji se sastoji od najvećeg dijela fruktoze i malo manje saharoze, štetni učinak je isti kao za bijeli šećer. Brašno bijelo i crno, pšenica ili raž je najvećim dijelom škrob i manje glutena. Učinak velikog unosa škroba u organizam je jednak povećanom unosu šećera svejedno koje brašno.
slazem se za secer i so. naravno , ne treba pretjerivati i sa masnocama, ali one su neophodne za organizam. omjer omega-3 i omega-6 ne bi trebao preko 50:50, ali je bolje nesto vise u korist omega-3.
kod nas dnevno unose 10 grama...kakvi miligrami
sve sto je bijelo-nevalja!
ubice: Crveno meso Bijelo brašno Bijeli šećer Bijela so
Što manje:SOLI,ŠEĆERA I MASNOĆA !