biznis
0

Uspješna poslovna saradnja između Doncafea i Lore

Sarajevo-x.com
Prije nešto više od godinu dana sklopljen je ugovor o ekskluzivnoj distribuciji proizvoda kompanije Doncafe International d.o.o. od strane kompanije Lora d.o.o u Bosni i Hercegovini. Time je otpočeta saradnja između ove dvije uspješne kompanije, koja će se i dalje, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti.

Zahvaljujući razgranatoj distributivnoj mreži Lore d.o.o., proizvode Doncafea je moguće naći u nekoliko hiljada prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine koji se snabdijevaju iz Lorinih distributivnih centara smještenih u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Zenici, Bihaću i Mostaru.

Doncafe se u ovom trenutku može pohvaliti izuzetno širokim portfoliom visokokvalitetnih brendova kafe i to u svim segmentima, kao i primjenom najsavremenije tehnologije u domenu prerade, kako pržene i mljevene, tako i instant kafe. Kompanija Doncafe zapošljava nešto više od 350 ljudi prosječne starosti do 35 godina u regionu u kojem posluje. Doncafe International d.o.o., kao lider u preradi i distribuciji kafe na tržištu Bosne i Hercegovine, svoje proizvode plasira i na tržišta Slovenije i Crne Gore, a u skorijoj budućnosti planira izvoz svojih proizvoda i na makedonsko tržište.

"Sa svim saradnicima sa kojima poslujemo težimo da stvaramo partnerske odnose. Smatramo da samo takvi odnosi donose rezultate i to na obostrano zadovoljstvo. Takve odnose gradimo i sa našim potrošačima jer i oni svaki dan doprinose našem razvoju i pomažu nam da razvijamo i unaprjeđujemo naše proizvode kako bismo bh. tržištu ponudili kvalitet kakav zaista i zaslužuje“, izjavio je generalni direktor Doncafea Zoran Miljuš.

Lora d.o.o. je također proširila svoje poslovanje u regionu, otvarajući sestrinske firme u Srbiji i Makedoniji, koje se bave distribucijom proizvoda iz zastupničkog asortimana ove firme. Distribucijska djelatnost ove kompanije je proširena i preuzimanjem većinskog vlasništva tvornice Dita, kao i otvaranjem fabrike čipsa u saradnji sa Kellys G.m.b.H.u Vozući.