Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
da si nogira menadzment rnfave vecih ublrha vidio nisam
U IT se nakotilo svega i svacega, samo je korona spasila da do ove korekcije ne dodje i ranije.
Najbolje zanimanje koje je uvijek in je doktor.
BH IT kompanije nisu nista drugo nego outsourcing kompanije koje samo preprodaju radnu snagu. Prosle godine je mnogo raje ostalo bez posla u tim nasim firmama jer menadzment tih nasih IT firmi ne zeli da ulaze u razvoj svojih proizvoda. Treba bjezati od outsourcinga
Slažem se potpuno, ja sam u firmi koja ima svoje proizvode, naravno radi se i za klijente ali su naši klijenti u pitanju ne radi se sa strancima. To je totalno ne sigurno i tu samo profita ima direktor.
zasto treba bjezati,,pa ja upravo radim taj outsorcing...dobra plata, solidno radno vrijeme, a ako se desi neki zajeb pa te otpuste, ima brate preci u drugu firmu.
Samo otpustit sve HR-ove jer ionako ne doprinose nista u firmama eto radnih mjesta.
Ne znam cemu sluzi ta sluzba. I treba da se zovu kadrovska kao prije. dakle obracun plate, operativni servis za organizaciju nekih seminare i sl. Ali nikako za zaposljavanje. Ublehe dolaze nespremne na razgovore za posao, Nemaju pojma nista o radnom mjestu za koje zaposljavaju....
Vlasnici bosanskih it firma su najveci degeni koje je svijet ikad vidio. Neki od njih su cak slicajno i dosli do nekih miliona i glume lordove a i mater rodjenu zna da ih je trebala progutat na vrijeme
UPIŠI BOLAN DIJETE NA KOMPJUTORE, TO JE BUDUĆNOST!
Pa jeste. Radim sa likom koji je studirao pravo i napustio ga jer mu nije islo. Jbg, nije kapacitet. Sjeo brat za kom, 2 mjeseca gledao YT klipove, prijavio se za praksu i sad radi kao softverski "INZINJER". Znaci situacija je toliko dobra da se i dalje nekvalifikovani ljudi bez kapacita mogu zaposliti, a da ne pricamo o onima sto su dobri studenti da drzavnim fakultetima.
Sramotite se obojica sa tom titulom inzinjera. Ja sam inzinjer jer kad stavim odgovornost iza programa koji ako ne radi, napravit ce milionsku stetu za kompaniju. Situacija nije toliko dobra, prave se cistke u svim firmama i to upravo takvi kadrovi se rjesavaju, sa kojekakvih bootcampa i sl.