Napad vodio tenk T-90
87

Nevjerovatan snimak ukrajinske brigade: Odjednom uništili čak 10 ruskih vozila, od čega pet tenkova

F. H.
Screenshot
Screenshot
Ukrajinski vojnici uništili su deset komada ruske vojne opreme odjednom, a na internetu objavljen video lova na ruske tenkove i borbena vozila pješadije.

Snimak je na svome Telegram kanalu objavila 63. posebna mehanizovana brigada.

"63. brigada uništila je deset jedinica ruske tehnike odjednom uz pomoć pridodanih jedinica i braće po oružju iz 60. brigade. Kao rezultat nevjerovatno preciznih artiljerskih hitaca i napada dronovima, pet tenkova i pet borbenih vozila pješaštva koja su pokušala napasti naše položaje je spaljeno", stoji u opisu koji je objavljen.

Borci brigade dodaju da je za zaustavljanje ovakvih proboja Rusa potrebno "platiti najveću cijenu".

Mjesto bitke je tri kilometra istočno od sela Torske.

Oklopna vozila okupatora napredovala su u koloni prema položajima ukrajinske vojske, ali su poražena artiljerijom i bespilotnim letjelicama. Iskrcano pješaštvo iz opreme dotučeno je kasetnom municijom.

Za napad je ruska vojska uključila svoj najzaštićeniji tenk T-90M, koji je predvodio kolonu, ali ga je ukrajinska vojska uspjela uništiti.

Osvajači su također imali opremu za elektroničko ratovanje, što je otežavalo korištenje dronova, no vojska je taj problem riješila uz pomoć artiljerije.

Prema DeepState timu, neprijatelj je ponovno okupio snage za novi napad na tom području. Ruske oružane snage su tijekom dana nekoliko puta pokušale proboj, koristeći ukupno 10 komada tehnike s pješaštvom.

Ruske invazijske trupe već nekoliko dana aktivno pokušavaju potisnuti obranu u smjeru Terniva i južnije u području Torske. Međutim, još uvijek nisu postigli značajan uspjeh.

Brojne ruske napade na ovom sektoru, osim 60. i 63. brigade, zadržavaju i 17. tenkovska brigada, 12. brigada "Azov" i 45. artiljerijska brigada.