Blizu dogovora
27

Džeku i Krunića će trenirati Mourinho, obećano mu je dovođenje igrača koje želi

N. K.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Naslovnice svjetskih sportskih medija danas pišu o "bombi" koja je stigla iz Turske, a u njoj se navodi da je Jose Mourinho dobio ponudu Fenerbahčea te da je favorit za preuzimanje klupe turskog giganta.
Naime, protukandidat aktuelnog predsjednika kluba na nadolazećim izborima u Fenerbahčeu Aziz Yildirim je u video intervjuu otkrio kako je već prošle sedmice sjedio s Mourinhom.

"Poručio sam mu: Fenerbahče vas treba i vi trebate Fenerbahče. Rekao sam mu da ću mu dovesti sve igrače koje bude želio. Razgovarali smo dva sata, ali čak i da ja ne pobijedim na izborima, mislim da bismo ga trebali dovesti. Fenerbahče sebi više ne može priuštiti da se drži poznatih lica. Moramo se takmičiti s vrhunskim trenerima i ekipama. Moramo osvojiti prvenstvo u Turskoj i barem doći do finala u Evropi. O tome smo opširno razgovarali. Mourinho je ključna figura, i nadam se da ćemo ga dovesti ako pobijedimo", rekao je Aziz koji je na čelu Fenerbahčea bio od 1998. do 2018. godine.

Sada je očito iskoristio priliku za kandidaturu i hrabre najave nakon što su na posljednjoj utakmici navijači skandirali sadašnjem predsjedniku Aliju Kocu da odlazi.

Izbori bi se trebali održati ovoga ljeta, a turski insajderi idu toliko daleko da tvrde kako je Mourinho već pristao na dogovor, samo je sada pitanje hoće li Aziz pobijediti na izborima.

Podsjetimo, za Fenerbahče igraju i dva bh. reprezentativca Edin Džeko i Rade Krunić. Džeko je u klub stigao prošlog ljeta, a ima ugovor do juna 2025. godine. S druge strane, Krunić je na posudbi u Fenerbahčeu iz Milana, ali u julu će se aktivirati otkupna klauzula pa će preći i definitivno u turski klub u transferu vrijednom 3,5 miliona eura.

Tako bi sljedeću sezonu mogli gledati Džeku i Kurnića kako treniraju pod komandnom palicom jednog od najvećih stručnjaka u svijetu nogometa.