Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je upravo ono što slijedi sa oholim ponašanjem privatnika prema radnicima kao potrošnoj robi ili nečemu zamjenjivom dok se u isto vrijeme oni vozaju u skupocjenim automobilima i kupuju vile i kule kukajući kako su nameti veliki da bi povećali radnicima plate. Sad se zapitam da li oni ovo rade kako bi radnicima bilo bolje ili kako bi spriječili da njima nestane onaj luksuz na koji su navikli.
Sve manje i manje stručnih radnika će imati ako nastave ovim tempom, a i nije baš najbolji izgovor vozati Porschea, Hummera, Ferrarija, imati višemilionska imanja i govoriti kako je velik porez, dok su poslodavci u inostranstvu spremni daleko više platiti istog radnika, a da i dalje prave profit. Mislim da nije baš uvijek krivica u drugima.
Svaki, SVAKI dan sleperi puni balvana prolaze preko Tranzita kroz Sarajevo, izvlaci se sa Bjelasnice, Vranice, ne znam o cemu oni govore ovdje..
Cekaj sto entiteskim premijerima a ne samo precjedavajucem vijeca ministara(ne vlade) kada se samo precjedavajuci pita.A da pa nema toga ministarstva na drzavnom nivou.
1.Zabraniti izvoz daske lose kvalitete je suludo.Sve drzave su sretne kad je se rijese 2,Sirovinu ne dodjeljivati kako oni hoce tj po tome radis li namjestaj ili si pilana.Neka je uzmu na licitaciji pa ko da vise 3 i 4 to svi trze pa bi drzava ostala bez prihoda 5.Povecajte place pa nece iciTrziste, ebi ga Cilj je da oni sebi proberu sta valja a da onda zarade.Onda bi poceli ucjenjivati sumarije, pogotovo s F i L trupcima!U Hrvatskoj takvie trupce tale placaju %== E KUBIK!Lopovska posla
@stern Sumarstva smanjila prodaju putem licitacije sa 50% na 10% i srozali slobodno trziste sve na svoju stetu a u cilju lokalnih hadzija kojima je vrhunac poslovanja poluproizvod
Zar se licitacijom nebi digla cijena drveta a time i cijena gotovog proizvoda?Opet po narodu.
... a radnici i dalje na minimalcu.
Pa ima li sta da vi samostalno odradite, i jest mi vise ova prica dotuzila nismo mi konkurentni po cijenama rada na inostranom trzistu, pa kako onda ikea i ostali posluju
Skršiše šumu, syebaše puteve i opet penzioner ne može dobit 10 metara drva za svoje pate, proizvođači nemaju sirovine ...etc........ Mamu vam mafijaško-vlastelinsku, SDA i ostala bando , pa gdje nestaje oblovina, komu je prodajete i GDJE SU PARE ...???
sto se tice snadvjevznja devetom to su u pravu, drzava mora da zna kontrolisati svoje resurse. a porezi i subvencije nikako ne mogu ici samo na ruku njima, onda bi isto trazile i druge industrije. da se svima smanje porezi, to bi bilo OK. da bi bili konkurentni na svjetskom trzistu 1. trebaju biti efikasniji (bolje masine, pojednostaviti i bolje organizovati rad. 2.imati dobar dizajn i brend tako da se ne tramicimo sa ceskim i poljskim nego italijanskim namjestajem
@ocalan drzava je najlosiji poslodavac (posebno kod nas) ako nema monopol osudjen je na propadanje. kontrola nad resursima je moguca iako su pilane i prerađivači drveta u privatnim rukama. to dvoje nije u korelaciji.
pa neka zatvore fabrike i neka otvore stolarske radnje. nece imtrebati radnici nece placati porez svakako su nabili cijene namjestaja da ne mozes doci do njega. i svakako su privatne firme pa sta je malo gazdi ako mu mjesecno kad sve izmiri ostane plata od 10000 maraka hoce covjek milione da obrce
Opet se komunjare bune daj ti njima sve. Prokleti bili fabrikasi.
Ništa zahtjevi , prvo javno vješanje Zvizdića, Novalića i Cvijanovića na koje će biti obavezan dolazak svih đaka iz svih osnovnih i srednjih škola iz BiH , pa tek onda zahtjevi.