sto se tice snadvjevznja devetom to su u pravu, drzava mora da zna kontrolisati svoje resurse. a porezi i subvencije nikako ne mogu ici samo na ruku njima, onda bi isto trazile i druge industrije. da se svima smanje porezi, to bi bilo OK. da bi bili konkurentni na svjetskom trzistu 1. trebaju biti efikasniji (bolje masine, pojednostaviti i bolje organizovati rad. 2.imati dobar dizajn i brend tako da se ne tramicimo sa ceskim i poljskim nego italijanskim namjestajem
Vratit na sistem koji je dokazano funkcionisao, dakle nacionalizovani preradjivaci, a ne 100000 privatnih pilana i 10000 privatnih preradjivaca a ni 10% ni potrebe za tim ni drveta. Najlakse je kmecat onda kako drzava nece da ih uhljebi Fino preuzeti sve preradjivace (isto kao sto su nasilno i privatizirani) i onda je lagano kontrolisati resurse.
@ocalan drzava je najlosiji poslodavac (posebno kod nas) ako nema monopol osudjen je na propadanje. kontrola nad resursima je moguca iako su pilane i prerađivači drveta u privatnim rukama. to dvoje nije u korelaciji.
Prikaži sve komentare (24)